Mi alapján lehet megállapítani, hogy az embernek mennyi kalóriát kell bevinnie egy nap?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy van erre kismillió oldal, alkalmazás és mindenféle, de engem az érdekel, hogy ezt mi alapján, miből és hogyan lehet kiszámolni. Én egy hónapja kezdtem el odafigyelni magamra és totál fogalmam nem volt róla, hogy mennyit és mit egyek, így én is csak ezekre a kalkulátorokra stb. tudtam hagyatkozni. Az egyik problémám az, hogy tök eltérőek az értékek, szóval nagyjából minden mást ad ki. A másik pedig az, hogy egy dekát sem fogytam (centiben sem) amióta a számolom, hiába tartom be az előírt számokat és nem tudom, hogy így hol van a bibi.2020. júl. 5. 12:49
1/4 A kérdező kommentje:
És mindent normálisan lemértem és kiszámoltam, tehát ezzel nem lehet gond.
2020. júl. 5. 12:50
2/4 anonim válasza:
A Harris-Benedict képlet ad egy alapot, de mivel nem vagyunk egyformák, lehet eltér az izom-zsír arányod az átlagtól, vagy az anyagcseréd gyorsabb vagy lassabb, ez emberenként eltérhet. Ki kell próbálni hogy neked beválik-e a kapott érték, ha nem, akkor pedig lehet korrigálni.
3/4 anonim válasza:
A kalkulátorok eltérő módszereket követnek. Az egyik lehetséges módszer például a zsír nélküli testtömeg alapján kalkulál, de a zsír nélküli testtömeget is csak becsülni lehet. És akkor még csak az alapanyagcserénél tartunk, az aktivitási szint még neccesebb. Én azt mondom, hogy a régi ökölszabály sokaknál jó kiindulási alap. Ez azt mondja, nők 1200, férfiak 1500 kalóriát egyenek, ha fogyni akarnak. Az első hónap után aztán lehet korrigálni, ha túl lassú, vagy túl gyors a fogyás.
4/4 anonim válasza:
Először ki kell számolni az ideális testtömeged. (Testmagasság (cm) - 100) x 0,85 ha nő vagy, 0,9 ha férfi.
Az ideális testtömegedet kell megszorozni 30-35-tel. Tehát mondjuk 50kgx30=1500 kcal. Ha fogyni akarsz, akkor 25-tel szorozz, ha nagyon sokat mozogsz és nem kell fogynod, lehet 40-nel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!