Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért mondják hogy a banán...

Miért mondják hogy a banán nem diétás és nem lehet fogyókúrában enni?

Figyelt kérdés

1 db közepes banán kb 100 kalória és 20 g szénhidrát.

Ami szerintem nem sok. Pláne ha jól lakik vele az ember.

Én pl reggelire szoktam enni banánpalacsintát, ami 1 banánból, 1 evőkanál zabpehelyből(vagy lisztböl), és 1 tojásból áll. Ez max 200 kalória, és jól lakok vele, kitartok vele ebédig (pl a sima zabkásától viszont már 10 órakor éhen vagyok halva).

Vagy banánturmixot iszok, ami 1 banán+1 adag fehérje+kefír. Szintén kb 200 kalória.

Oké, mondják hogy sok benne a szénhidrát, de ha ezt eszed reggelire (mint amiket feljebb írtam), akkor szerintem egyáltalán nem sok kb 20 g szénhidrát egy étkezésre.

2020. jún. 19. 20:23
1 2
 11/13 anonimvalakiaz válasza:
10%
mert sok a kalória tartalma
2020. jún. 20. 16:59
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A sok fruktózt képes a szervezet testzsírként raktàrozni. Valószínű ezért . De ettől még ehetsz gyümölcsöt, senki se tiltja meg. Azt eszel amit akarsz.

Illetve Akinek olyan egészségügyi problémàja, betegsége van, annak bizony nem biztos hogy belefér a diétàjàba, mert a benne levő sok cukor gyorsan felszívódik, megdobja a vércukrot, és az inzulinszintet is. Ez egy fokozott àllapotú inzulinrezisztenciàban pl kerülendő. + Akinek oda kell figyelnie az alacsony szénhidràtbevitelre, nem feltétlen éri meg az alacsony keretet olyasmivel kitölteni aminek az elfogyasztàsa utàn 1 óràn belül újra éhes lesz.

Ez messze nem azt jelenti, hogy senki se eheti aki fogyni akar. Egyénfüggő.

Én pl semmilyen gyümölcsöt nem eszem. Több oka is van.

- érzékeny vagyok a fruktózra, rosszul leszek a gyümölcsöktől, ezen belül allergiàs a banànra, kivire, dinnyére

- beteg is vagyok, így az alacsony szénhidràtkeretű diétàmba nem férnének a gyümölcsök amúgy sem. Utóljàra gyerekkoromban ettem gyümölcsöt, akkor még bírta a gyomrom, nagyon hamar még éhesebb lettem tőlük, mintha meg se ettem volna.

Ha akarod és nem lesz tőle bajod , edd nyugodtan.

2020. jún. 20. 20:56
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
A sok gyümölcs, főleg a banán tényleg nem a legideálisabb, mivel a fruktóz a máj glikogén raktárait tölti fel, ami véges. De napi 1 abszolút nem sok, annyit én is ettem fogyókúra alatt, ami sikeres lett. A gond inkább az, hogy sokan képtelenek mértéket tartani. Illetve van egy barátnőm, aki a cukros üdítőket gyümölcslére cserélte, mert "abban nincs cukor". De, van, max hozzáadott nincs. De pl napi 1 pohártól nem lesz bajod, ha ez az engedményed, bele van számolva, és nem fogod hirtelen meginni az egész dobozt. Szegény barátnőm azóta hízott is vagy 5 kilót, míg én ugyanennyit leadtam. Persze, nem csak ezen múlt. A lényeg tényleg a mérték. A zabkásás dolgot pedig abszolút átérzem, én saját cukormentes zabos muffint szoktam reggelire enni, egy almával, vagy esetenként banánnal ;) Teljesen rendben van az ilyesmi.
2020. jún. 22. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!