Miért mondják hogy a banán nem diétás és nem lehet fogyókúrában enni?
1 db közepes banán kb 100 kalória és 20 g szénhidrát.
Ami szerintem nem sok. Pláne ha jól lakik vele az ember.
Én pl reggelire szoktam enni banánpalacsintát, ami 1 banánból, 1 evőkanál zabpehelyből(vagy lisztböl), és 1 tojásból áll. Ez max 200 kalória, és jól lakok vele, kitartok vele ebédig (pl a sima zabkásától viszont már 10 órakor éhen vagyok halva).
Vagy banánturmixot iszok, ami 1 banán+1 adag fehérje+kefír. Szintén kb 200 kalória.
Oké, mondják hogy sok benne a szénhidrát, de ha ezt eszed reggelire (mint amiket feljebb írtam), akkor szerintem egyáltalán nem sok kb 20 g szénhidrát egy étkezésre.
A sok fruktózt képes a szervezet testzsírként raktàrozni. Valószínű ezért . De ettől még ehetsz gyümölcsöt, senki se tiltja meg. Azt eszel amit akarsz.
Illetve Akinek olyan egészségügyi problémàja, betegsége van, annak bizony nem biztos hogy belefér a diétàjàba, mert a benne levő sok cukor gyorsan felszívódik, megdobja a vércukrot, és az inzulinszintet is. Ez egy fokozott àllapotú inzulinrezisztenciàban pl kerülendő. + Akinek oda kell figyelnie az alacsony szénhidràtbevitelre, nem feltétlen éri meg az alacsony keretet olyasmivel kitölteni aminek az elfogyasztàsa utàn 1 óràn belül újra éhes lesz.
Ez messze nem azt jelenti, hogy senki se eheti aki fogyni akar. Egyénfüggő.
Én pl semmilyen gyümölcsöt nem eszem. Több oka is van.
- érzékeny vagyok a fruktózra, rosszul leszek a gyümölcsöktől, ezen belül allergiàs a banànra, kivire, dinnyére
- beteg is vagyok, így az alacsony szénhidràtkeretű diétàmba nem férnének a gyümölcsök amúgy sem. Utóljàra gyerekkoromban ettem gyümölcsöt, akkor még bírta a gyomrom, nagyon hamar még éhesebb lettem tőlük, mintha meg se ettem volna.
Ha akarod és nem lesz tőle bajod , edd nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!