Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Jó matekos segítségét kérném...

Jó matekos segítségét kérném számolásban?

Figyelt kérdés

Illetve nem kell hozzá gondolom nagy matek, de rajtam sajnos kifogott a dolog.

Készítettem mogyoróvajat. 500 gramm földimogyoró (3045 kcal), 25 gramm kókuszolaj (215 kcal) és 20 gramm olívaolaj (177 kcal) van benne. Ebből lett összesen 736 gramm mogyoróvaj. Az lenne a kérdésem, hogy 100 gramm mogyoróvajban mennyi mogyoró, mennyi kókuszolaj és mennyi olívaolaj van? Légyszi ne nevessetek ki, hogy nem tudom kiszámolni :D

2020. jún. 17. 07:06
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Segítek, de előbb tisztázzuk, hogy hogy lett 545 gramm alapanyagból 736 gramm kész termék. Addig felesleges számolgatni...

Mit raktál még bele?

2020. jún. 17. 07:23
 2/6 A kérdező kommentje:
Sót, steviát, es amitől több lett a súlya: kis vizet, mert nem lett elég krémes és nem akartam teleolajozni. Tehát több kalória nincs benne, mint amiket felsoroltam. Köszönöm előre is, hogy segítesz:)
2020. jún. 17. 07:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Oszd el mindegyik összetevő tömegét 7,36-tal, ebből megkapod az adott összetevőből hány gramm van 100 grammnyi mennyiségben!
2020. jún. 17. 07:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Ahh, köszönöm szépen! :)
2020. jún. 17. 07:39
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
...de az olajokkal felhúzott mogyoróvajat eleve el kellene felejteni, ha fogyni akarsz. Mintha zsírban sütött szalonnát számolgatnál. Csomó alig hizlaló édesség van (mondjuk ennél lájtosabban nem nehéz találni).
2020. jún. 17. 14:08
 6/6 A kérdező kommentje:
A zsírok kellenek, ígyis nagyon hadilábon állok a zsírbevitellel... és sokkal kevesebb zsír van benne, mint a boltiban, eddig azt ettem,és fogytam szépen. Nem a napi 30-40 gramm mogyoróvaj fogja megakadályozni a fogyásomat.
2020. jún. 17. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!