Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan nyerhetném vissza a...

Hogyan nyerhetném vissza a régi alakom?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő. A 157 cm-es magasságomhoz a koronavírusos időszak előtt 47 kg párosult, amivel nagyrészt elégedett is voltam, de azóta sokminden történt. A rendszeres sportot szüneteltetnem kellett és az aktív mindennapokat felváltotta az otthonülés. Lelkileg sem voltam a kialakult helyzet magaslatán, mert visszajött a depresszióm és vele együtt az édességfüggőségem is. Végeredményben pedig, most 55 kg-ot nyomok. Talán mostmár kezdek kilábalni ebből a helyzetből, ezért próbálom rendbetenni az életem, de az az igazság, hogy nagyon bánt, hogy híztam. Igazából nem fogyni szeretnék csak, hanem tartósan életmódot váltani. Azoknak, akik végig olvasták ezt a kis ismertetőt, pár kérdést szeretnék feltenni és esetleg pár hasznos tanácsot kérni. Például, hogy mennyi kalóriát lenne érdemes egy nap fogyasztanom? Ezeknek pedig mekkora része legyen szénhidrát, fehérje és zsír? Hány étkezést iktassak be egy napra? Hogyan osszam el a kalóriákat az étkezéseknél? Hogyan szabadulhatnék meg az édességfüggőségemtől? Satöbbi-satöbbi. Ha esetleg lenne egy kis időtök és kedvetek, akkor kérlek írjatok nekem. Előre is köszönöm a válaszokat!

2020. jún. 17. 00:06
 1/8 anonim ***** válasza:
99%
Nem nagyon vagyok hozzáértő, de szerintem egyszerűen csak vissza kell térned a régi szokásaidhoz. Sport, nuku édesség stb.
2020. jún. 17. 04:42
 2/8 anonim ***** válasza:
57%

Rengeteg kalória kalkulátort találsz már az interneten, amik kiszámolják, mennyi neked az ideális. Célszerű napi 5 étkezést beiktatni, de nem ezen fog múlni. Magas fehérje bevitel, kevesebb ch. Délelőtti órákban mehet ch, estére már inkább valami könnyebb étellel próbálkozz.

Az édességet pedig tényleg hanyagold, keress magadnak valami hobbit.

2020. jún. 17. 07:34
 3/8 anonim ***** válasza:
98%

Egyél úgy, ahogy korábban. Hagyd el a rossz szokásokat.

Mozogj rendszeresen, az a hangulatodra is jó hatással lesz.

2020. jún. 17. 07:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, igazatok van! Mindenkinek ment is a zöld kéz. Esetleg ha valakinek van még bármilyen tanácsa, azt örömmel várom.
2020. jún. 17. 11:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Légy aktívabb, egyél egészségesen, igyál sok vizet, csökkentsd az édességfogyasztás mértéket (egyél monjduk hetente egyszer és akkor se egy tábla csokit)

Próbálj lelkileg is rendbe jönni, erre jót tesz, ha lefoglalod magad. Erre tökéletes a sport, de kereshetsz magadnak más hobbikat is, minden jó, ami nem evéssel és szomorúsággal kapcsolatos:)

Próbálj következetes és türelmes lenni. Mivel még most sem vagy elhízva ezért a lelki egészségeddel törődj ugyanannyira, mint a fizikaival. Ha kicsit aktívabb leszel és csökkented a nassolást, akkor hamar visszaállhatsz a régi súlyodra.

Hajrá!:)

2020. jún. 17. 11:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja, válaszolok a kérdéseidre is:)

- kalóriát ennyi adatból én nem tudok mondai, de netes kalkulátorok igen-de! Egy nap -200/300 kcal-nál több deficited ne legyen, nem egészséges, ne kényszerítsd a szervezeted éhező üzemmódba. Ha áttérsz a testmozgásra, akkor nem is kell mínuszban lenned (persze kcal többletben sem)

- a fehérje mindenki barátja fogyásnál, de a szénhidrát és zsírok is ugyanolyan fontosak. Inkább arra figyelj, hogy egyensúlyban legyen az étrended, egészséges ételekből. Ez a legfontosabb, hogy az a bizonyos CH milyen forrásból jön. Mivel nem izmot építesz első sorban ezért nem kell mindig tojást és csirkemellet enned (persze ehetsz:)

- egyél annyiszor, ahányszor jól esik. Nincs összefüggés a fogyás és a napi 5 étkezés között. A lényeg, hogy több kalóriát égess el, mint amit beviszel. Hogy neked ez napi 3 vagy 5-6 étkezésből jön össze tőled függ, csináld ahogy szereted.

- az, hogy mikor eszel a legtöbbet szintén egyénfüggő. Sokaknak nem szereti a testük, ha este sokat esznek, valaki egyszerűen "úgy van beprogramozva". A sikeres fogyás titka, hogy szabd személyre az életmódodat, és ne változtass drasztikusan, mert nem fog menni hosszú távon. Ha te este szeretsz többet enni, egyél akkor. Annyi, hogyha sokat eszel és iszol, akkor 2-3 óráig ne menj edzeni utána.

- az édességfüggőségedtől a legkönnyebben úgy szabadulhatsz meg, hogy mással foglalod le magad és nem csinálsz 100%-os megvonást.

Ennyi, remélem segítettem

2020. jún. 17. 11:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, sokat segítetettél te is. Nagyon rendesek vagytok, köszönöm a sok tanácsot, igyekszem betartani őket.
2020. jún. 17. 12:52
 8/8 A kérdező kommentje:
*segítettél
2020. jún. 17. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!