Próbálok áttérni az egészséges ételekre, de kívánom a régieket. Mit tegyek?
Jelenleg próbálok nem feldolgozott élelmiszereket enni, a megfelelő mennyiségben mint pl csirkemell, hal, saláta, zöldségek, köretek mint pl köles.
Annak ellenére, hogy ennek kellene lennie majd a későbbiekben is a normális étkezésemnek, sokszor eszembe jut, hogy de ennék egy jó kis töltött káposztát vagy palacsintát. Ezekhez az ételekhez ha egészséges akarok maradni és csinos sose térhetek már vissza? Eléggé elkeserít a gondolat, hogy ezeket ki kell zárnom az életemből.
Szokások és függőségek nehezen hagynak el mindenkit. 4 hét kell egy szokás kialakításához.
Ha 4 hétig meg tudd állni (ebből a 2.hét a legnehezebb!), akkor utána nem fogod annyira kívánni.
A töltött káposztában káposzta van, rizs, meg disznóhús. Ebből mi is az amitől 1 nap alatt felszedsz 10 kilót, vagy olyan beteg leszel hogy belehalsz?
Mert szerintem semmi. A palacsintát akkor meg csináld masfajta lisztből. Nem mintha már évezredekkel ezelőtt nem termesztettünk volna gabonákat hogy meg együk...
Lemondàsokkal, hosszútàvon csak egyre nehezebb és nehezebb lesz. Én 15 hónapja vàltottam életmódot, tudom mit miért eszem.
Töltött kàposztàt én szoktam enni simàn, annyi csak, hogy a rizst kihagyom és szimplàn zöldfűszeres daràlthússal csinàlom, + füstölt sonkàval és persze ott a kàposzta. Nagyon finom. Palacsintàt is eszem, itt arra építek, hogy ritkàn egyem, mivel magas a szénhidràttartalma, és nekem azt kell visszaszorítanom. Tavaly 2x ettem, idén még nem, mert még nem kívàntam meg:)
Én egyébként is szoktam tartani havi 1 csalónapot. Ebbe bele lehet vinni olyan dolgokat amik màskor nem férnek bele az étrendedbe. A cél ebben az esetben szentesíti az eszközt, mert koràbban, úgy, hogy minden olyasmiről lemondtam és kitiltottam, amit koràbban szerettem de nem való fogyàshoz, max 6-8 hónapig bírtam ki, aztàn bezabàltam és fel is adtam az egészet. Nekem a szigorú mérték könnyebb, minthogy soha többet ne ehessek meg egy kis palacsintàt, csipszet, vagy bàrmit időnként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!