Miért van az hogy az elvileg ugyanolyan élelmiszereknek más kalóriaérték van a csomagolására írva?
Be tudnád linkelni ezeket?
Mert valamit vagy elnéztél vagy rosszul van megadva.
A bulgurnál szerintem a 100/80 kcal a megfött bulgurra vonatkozhat, de nem találtam ilyen néven semmit, ezért csak tippelek.
A cékla esetében sem találtam, "csemege" céklát, csak eceteset. A nyers cékla kalóriatartalma 35-45 kcal, a 17 nem tudom, mire vonatkozik, lehet, hogy egy adagnyira vagy valami más miatt ennyire kevés a megadott érték vagy egyszerüen rossz.
Ahhoz, hogy tényleg valami konkrét választ lehessen adni, szükséges lenne tudni, hogy honnan szedted az adatot.
ami valamilyen szinten is fel van dolgozva, az más lesz minden gyárban. az egyik céklához több cukrot adnak, a másikban kevesebb a só, a harmadikban több a sav, stb.
a bulgurnál viszont nem értem a különbséget, azt elvileg csak szárítják, aztán csomagolják.
A bulgurnál egyértelmüen a nyers illetve megfött állapot okozza a különbséget.
A nyers bulgur 100g/340 kcal, ha megfözöd, akkor kb 3-szoros mennyiségü vizet vesz fel, a végeredmény kb 400 g lesz, amiben összesen van ennyi, ha ezt elosztod 4-gyel, akkor 80-85 kcal-ra jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!