Miért van az hogy az elvileg ugyanolyan élelmiszereknek más kalóriaérték van a csomagolására írva?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Be tudnád linkelni ezeket?
Mert valamit vagy elnéztél vagy rosszul van megadva.
A bulgurnál szerintem a 100/80 kcal a megfött bulgurra vonatkozhat, de nem találtam ilyen néven semmit, ezért csak tippelek.
A cékla esetében sem találtam, "csemege" céklát, csak eceteset. A nyers cékla kalóriatartalma 35-45 kcal, a 17 nem tudom, mire vonatkozik, lehet, hogy egy adagnyira vagy valami más miatt ennyire kevés a megadott érték vagy egyszerüen rossz.
Ahhoz, hogy tényleg valami konkrét választ lehessen adni, szükséges lenne tudni, hogy honnan szedted az adatot.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
ami valamilyen szinten is fel van dolgozva, az más lesz minden gyárban. az egyik céklához több cukrot adnak, a másikban kevesebb a só, a harmadikban több a sav, stb.
a bulgurnál viszont nem értem a különbséget, azt elvileg csak szárítják, aztán csomagolják.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A bulgurnál egyértelmüen a nyers illetve megfött állapot okozza a különbséget.
A nyers bulgur 100g/340 kcal, ha megfözöd, akkor kb 3-szoros mennyiségü vizet vesz fel, a végeredmény kb 400 g lesz, amiben összesen van ennyi, ha ezt elosztod 4-gyel, akkor 80-85 kcal-ra jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!