Most így karantén alatt sem szeretném nagyon elhagyni magam, főleg, hogy van lehetőségem a sportolásra. Miket, mennyi kalóriát egyek?
171cm és 65kg, valamint lány vagyok.
Az lehetséges hogy a karantén alatt fogytam (5kg-ot és nőttem is 5cm-t), de már nem látszanak ki a bordáim? Csak mert a karantén legelején még kilátszódtak a bordáim, nem durván, de látszódtak rendesen, feszülős ruhán keresztül is.
Tudni lehet, hogy 29.napja vagyok itthoni karanténban. Egyáltalán nem mozdulok ki a házbol, csak a kertbe, ahol ping-pongozni szoktam naponta több órát. Valamint sportolásra a házban is van lehetőségem. Van darts, felülőgép, bordásfal, billiárd, csocsó, futógép, bicikli és mégegyfajta felülőgép.
Viszonylag egészségesen étkezem, nem nassolok. A gyümölcsökböl sajnos kifogytunk, a boltban nem veszünk. Van még itthon 5 csomag fagyasztott bogyósgyümi.
Mivel fogytam, de úgy néz ki, mintha híztam volna és nem is szeretnék elhízni, ezért szeretnék fogyókúrázni. Nem egy beachbody-t szeretnék, de azért augustusig egy kb -10kg nem lenne rossz.
Mennyi kalóriát, mit kellene ennem?
Ha jól értem akkor szalkasitani szeretnél. Ebben az esetben a zsír vesztes a cél,úgyhogy az izom megmaradjon. Kevesebb szénhidrát és zsír,és sok fehérje. Érdemes ilyenkor számolni a makró tápanyagokat hogy legyen rálátásod. Fehérje kb 2,5g/testsúly kg , szénhidrát kb 1,5g/kg és zsír pedig amennyi belefér. De sose menj 1200 kalória alá ! Te esetedben megpróbálnak kb 1600 kcal /nap diétát. Ha ez sok ,akkor leveszel a szénhidrátbol vagy/és a zsírból. Persze fontos a jó edzés,lehetőleg sulyokkal és rendes kemény edzes. Ha csak simán fogysz de nincsenek izmok akkor lottyedt leszel.
Amit írtál az alapján eddig izomból fogytal és zsír jott fel
5. ! Az 1200 kalóriás étrend egyenes út a betegségekhez. Lefogyni le fogsz vele ,de azon kívül hogy jojo effektusa lesz meg számtalan problémát okoz. Elmegy a memstruacio,izom veszteség,fehér köröm,és gyengeség. Kérlek ilyen tanácsokat ne osztogass !
Üdv: egy testépítő
Kedvss 6-os!
Én önkéntes karanténban vagyok.
Köszönöm, hogy hozzászóltál tudatlanul.
Az eddigi válaszokat nagy részben köszönöm! Amit hasznosnak találtam arra nyomtam egy 👍-et.
Várom a további válaszokat!
13:18! Neharagudj,de el kell szomoritsalak. Olvass el egy jó könyvet,és nézz utána. Létezik olyasmi is hogy alapmetabolizmus,ami ahhoz kell hogy az alapvető élet funkciókat eltudja a szervezet látni,mint amilyen a légzés. Az ehhez szükséges energia mindenkinél más,és saját magának meg tudja mérni (de csak kb) hogy ez mennyi. Az átlag mozog 1000-1400 kcal között attól függően ki mennyire kövér /izmos. Egy kislánynal ez a szám nyilván alacsonyabb mint egy 40 éves nő esetében. Az 1200 kalóriás diéta azért is hülyeség,mert akár az alapmetsbolizmusod alá is mehetsz úgy hogy nem is tudsz róla ! És ez egészségügyi problémákhoz fog vezetni! Legyszives,vagy maradj inkább csendben ha nem értesz valamihez,vagy olvass utána anatómiai,külön erre specializált könyvekből!!! ( ne ilyen nők lapja marhaságokat) és utána látod hogyan is működik a szervezet !
Sikeres vagyok a testepitesben és szep fizikumom van,bár versenyezni nem fogok mivel tudom milyen hatása van a szervezetre,mennyire ártalmas ! De ne te mond már meg itta zeró tudásoddal hogy én mire fogom vinni !
Az 1200 kcalt javasló hozzászóló ne beszéljen ilyen sületlenségeket, ennek a kislánynak nemhogy leállna ennyivel a menzesze, de lehet,hogy tartós problémákat is okozna a peteérésben.
Én voltam olyan hülye,hogy 1100 kcalon diétáztam 50 kilósan,15 évesen. Most 21 éves vagyik,59 kg, és 2-es típusú cukorbeteg a marhaság miatt. Te,Kérdező,ne tedd ezt magaddal, neked még van más választásod,könyörgöm!!!!
Ki kell számolni a BMR-ed, és mivel az ülő életmódnál azért aktívabb vagy, megfelelő aktivitásszorzóval kell szorozni.
Legkésőbb reggel bemásolom ide neked a képletet.
Nőknek ezt a képletet javasolják:
655 + 9,6 x testtömeg (kg) + 1,8 x magasság (cm) – 4,7 x életkor (évek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!