Miért nem fogyok?
Sziasztok! Kb egy hónapja elkezdtem számolni a kalóriákat, pontosan mérek mindent, számításba veszem a makrokat is, mégsem fogyok. Egy hónap alatt fogytam 1,5 kilot, ami nem túl sok (igaz, nincs “hatalmas” fölöslegem, kb 10kilo)
Sajnos a napi kaloria keretemet sosem fogyasztom el, mindig marad 2-300 elfogyasztható kaloriám, egyszerűen nem tudok ennyit enni. lehetséges, hogy tényleg tartalékol a szervezetem? Vagy csak idő kell a fogyás beindulásának és türelmesebbnek kellene lennem? Volt esetleg valaki hasonló helyzetben, szívesen vennék néhány tippet :)
Írhatnál magadról pár adatot...
Általánosságban annyit tudok mondani, hogy ha nagyon lassan vánszorognak le a kilók, akkor lehet a makrókkal variálni (leginkább a szénhidrát-zsír arányán), illetve az se teljesen mindegy, miket eszel. Minőségi ételek, kevesebb finomított szénhidrát, esetleg vitaminkiegészítés hasznos lehet. Esetleg megnézethetnéd a pajzsmirigyedet, biztos ami tuti.
178cm vagyok, 74 kiló. 1400 kalóriát eszek (próbálok, ez legtöbbször kevesebb sajnos) 100g ch fölé nem megyek, inkább 80 körül jön ki nap végére. Fehérjére figyelek, 130g/nap. A zsír olyan 40g körül van, ez az egy az, amivel picit hadilábon állok, zsír mindenben van :D nem esik nehezemre odafigyelni, a szénhidrát az, Amit a legkönnyebben el tudok engedni, nasizós vagyok, de ha odafigyelek rá, a ch bevitelem kb semmi. Legtöbb szénhidrátot zöldségekből nyerem, frissen/grillezve/főzve, zöldséget mindenhez eszek. Gyümölcsökkel vigyázok, fagyasztott bogyós gyümiket szoktam enni édesség gyanánt. 3L vizet minden nap megiszok, ez a szám csak nagyobb, kisebb semmiképp :)
Centikben egyébként látom a vàltozást, csak érdekes, hogy a Mérlegen nem. jó lenne tudni, hogy van e hiba és, ha igen, akkor hol.
Ja az edzés, ez egyenlőre még nem mérvadó, Heti két kardió biztosan megvan :)
- fogytàl
- eleve nincs sok felesleg, tehàt nem fog úgy pörögni a fogyàs. 1,5 kg az tök jó 1 hónap alatt ha valakinek csak pàr kg plusz van, mint nálad
- nagyon kevés az energiabeviteled. Szerintem simàn alapanyagcsere alatt van
-Ilyen szénhidràtmennyiséghez sokkal több zsírt kellene bevinned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!