Csalónappal kapcsolatos kérdések?
Olyanok válaszát várom, akik tartanak csalónapot és “hisznek” benne. Aki nem ért vele egyet, annak nem muszáj írnia.
Ti milyen időközönként tartotok csalónapot? Heti egyet soknak tartok, de havi egyet meg olyan kevésnek...kéthetente egy csalónap belefér?
Ti mit szoktatok enni olyankor, és milyen kalóriamennyiségben? Ilyenkor nem baj, ha egyáltalán nem figyelem a kalóriákat? Nekem édességekről szólna a csalónap, elsősorban csokiról, és sütiről. A napi kalóriamennyiségemen (1400 kcal) túl elmenne aznap még olyan plusz 1500 kalória. Ez belefér, nem árt nagyon a diétának?
Kell nekem a csalónap, máskülönben nem bírnám édesség nélkül. De két hetet még tudnék rá mindig várni, ha akkor betolhatok mondjuk egy óriás Milkát.
Szia.
Én havi 1 csalónapot tartok. Amit megkívànok azt eszem, olyan dolgokat, amiket màskor nem. Végülis ez a lényege:)
Cukros üdítő, kínai kaja- néha màs gyorskaja, fehérlisztes pékàru (sós), 3 zacskó a kedvenc csipszeimből, illetve cukros édességek. Egyik hónapban kedvenc csokik, màsik hónapban kedvenc édes sütik. Hàt ennyi.
Fogalmam sincs hàny kalória, a mindennapokban se szàmolgatom. Amúgy cukormentes édességeket és szénhidràtcsökkentett + cukormentes édességeket eszem 2 csalónap között. Beépítettem az életmódomba, természetesen mértékkel.
10,5 hónapja vàltottam életmódot, -35 kg- nàl tartok.
Nekem az egész hétvége csalónap. Szóval én heti 2-t tartok. Bár ilyenkor sem tudok zabálni, így nem sokkal léphetem át a kalóriakeretet (próbálkozom, csak nem megy le annyi :D ).
Nekem inkább minőségromlást jelent. Ma gofri volt nutellával, de 2 szeletet ettem eddig, és képtelen vagyok többet, annyira eltelített, mert nem vagyok hozzászokva ennyi szénhidráthoz. Tegnap baoztam is, egy jó nagy menüt, estére salátáztam, mert elegem lett a sok rossz kajából. De amúgy ilyenkor szoktam házi pizzát is enni, chipseket, haburgert. Bármit, amit megkívánok. Édességet én kevésbé szoktam, most ez is kivételes eset, mert párom csinált, hogy meglepjen vele. De valószínűleg nekem ennyi volt a következő hónapig. Inkább a sós rágcsák hiányoznak, de lassan azoknak a helyét is átveszik a zöldségek, nagyon rászoktam :)
Én hétköznap, hétvége felosztást használok, mert a szigorú hétköznapjaimba teljesen jól beleillik a diéta. Már napi rutin, hogy mikor kelek, mit csinálok, mikor eszek, mennyit eszek. És nekem így is beállt a fogyás fél kiló/hétre. Az nekem bőven elég :)
Szerintem az ilyen csalónapok nem arról szólnak, hogy eddig Y kalóriát ettem, de most kirugok a hámból és hírtelen 2xY kalóriát eszek meg.
Inkább azt jelenti számomra, hogy az eddig túlontúl egészséges ételek helyett olyanokat eszek amik kevésbé azok, de imádom őket.
Azaz nem pulyka, burgur, brokkoli kombót eszek, hanem bordon bleut sült krumplival.
Ettől függetlenűl a kalóriának nagyából ugyana annyinak kéne maradni vagy esetleg egy picivel megemelkednie át menj maintenancebe a deficitből arra az 1 napra.
Szóval a csaló napokon is kell kalória számolni, csak picit megengedőbb vagy magaddal és azt ehetsz amit akarsz.
Ha valakinek ilyen felfogása van a csalónapokkal kapcsolatban, akkor heti 1x jó lehet.
Ha az a definíciód, hogy 1 napig azt és annyit eszek amennyit csak akarok, akkor valószínűleg 3 hetente 1x lehet csak jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!