Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ezen ti mit változtatnátok?

Ezen ti mit változtatnátok?

Figyelt kérdés
Kalóriabázist használom. Egy hónap alatt 5 kg-t fogytam. A problémám, hogy napi háromszor eszek 1100-1400 kalória között. Többet nem bírok. Ajánlott makrókat átállítottam 20% fehérje 40-40% szénhidrát és zsírra, mivel úgy veszem észre inkább a többlet zsír tesz jót nekem, a szénhidrátkeretet sosem használtam el. A mai napom pl így alakult. Reggeli: 2 szelet szénhidrátcsökkentett kenyér, 1 tojás, 50 g mangó Ebéd: 330 g vargányás harcsapaprikás túrós csuszával Vacsora: 250 g brokkoli sütve 1 dl tejföllel és 20 g sajttal leöntve. Plusz két kávé minimális cukorral. Ez kb. 1100 kalória, fehérje 62, szénhidrát 89, zsír 51. Ma mozgás nem lesz. Gyógyszer mellett minimális pajzsmirigy alulműködésem van, ugyhogy az anyagcserém nem túl gyors.
2019. szept. 25. 15:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kevès a fehèrjèd hosszútávon hullani fog a hajad stb... Ilyen kevès fehèrjèvel. A fehèrje legyen meg testsúlykilógrammonkènt 1gramm legalább.
2019. szept. 25. 15:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Az eddigi étkezésemhez képest ez nekem nagyon sok fehérje. Tudom hogy több kell, ezért növeltem a bevitelt. De ennél többet nem tudok. Minden nap eszem húst, néha halat, tojást, túrót. Hacsak nem port veszek számomra elképzelhetetlen még miből lehet fehérjét bevinni. Amúgy 169 cm 74 kg vagyok.
2019. szept. 25. 15:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a min 50grammra próbáld feltúrbózni ha nem megy vegyèl fehêrjeport napi 1 adag plusz az ètkezèseid ès meg is van
2019. szept. 25. 17:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is így jártam. Túl kevés fehérjét vittem be, hullik a hajam, mint a rohadás. :( Most kezdtem el pluszban fehérjét inni, hogy ne legyek kopasz.
2019. szept. 25. 19:48
 5/7 anonim ***** válasza:
35%
Nagyon bírom ezt a "többet nem bírok" dumát a fogyósok körében.. Ha nem bírnál akkor most nem kellene fogyózni.
2019. szept. 25. 21:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés a fehérje és a zsír is, 100 gramm alatti Szénhidràthoz. Nekem ez tűnt fel. Hosszútâvon ilyen energiamegvonàs 1100 kalória meg hasonlók, egészségtelen. Több a kàr vele mint haszon.

Én pl 80-85 gramm szénhidràtot tartok, a maximum 95 de ritkàn, mivel ritkàn fogyasztok pl tésztàt, krumplit. Nagyrészt zöldségeket, húst, tojàst, sajtot, magvakat. A fehérjém és a zsír is jóval 100 gramm felett van , kalóriàm 2100-2500 közt mozog de azzal nem foglalkozom. Jóllakom , sosem éhezek. Szépen fogyok is.

Az önkínzàs nem jó módszer hidd el. Nekem a zsír alapú étrend vàlt be, kevés szénhidràttal, sok fehérjével, magas energiatartalommal. Sokaknak segít egyébként. Ez a fogyàsban.

2019. szept. 26. 14:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Pont ez az, hogy nem érzem önkínzásnak. Sokkal jobban érzem magam. Állandó fejfájásom is csökkent. Ahogy számolom kb. 2500 kalóriát ettem ezelőtt, ezzel híztam szép lassan 15 kg-t. Mennyiségre most sem eszem keveset, csak mást. Sőt az ebédem ugyanaz, csak mennyiséget csökkentettem. Nekem is a zsír alapú étkezés jön be. Azért a szénhidrát több szokott lenni, ez csak egy példanap volt, de általában 110-120 g a szénhidrát. A fehérjét félreolvastátok, mert minimum 50-et írtok, de 60-70-et szoktam enni.Igaz, hogy ezt még emelhetném egy kicsit, de szerintem nem vészesen kevés.
2019. szept. 26. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!