Ha 1500 kalória az alapanyagcserém akkor elméletileg napi 2400 kalóriától nem kéne hízzak? (Alapanyagcsere ×1,6) 16L /66kg
Figyelt kérdés
2019. szept. 22. 15:12
1/6 anonim válasza:
Tényleg ilyen retardált vagy, vagy csak rájátszol? Ha több kalóriát viszel be mint amennyire szükséged van akkor hízol. Ha kevesebbet akkor meg fogysz. Nehéz felfogni?
2/6 A kérdező kommentje:
Csak rájátszok 😂
2019. szept. 22. 19:27
3/6 anonim válasza:
Nem tudom, honnan jött az 1,6-os szorzó... Nekem a kalóriabázis szerint 1276 kcal a BMR-em, 1532 kcal-t ír súlytartáshoz (ülő életmód mellett), és valóban ekörül van az átlagos napi kalóriabevitelem. A te számításod szerint 2041 kcal-t is megehetnék, ami nekem szerintem sok, bár valószínűleg nem is tudnék ennyit megenni.
Szerintem az, hogy mennyi kalóriától híznál, sok mindentől függ. Makrók, étrend minősége, egészségi állapot, életmód, aktivitás, életkor stb. Fiatal vagy, ilyenkor még általában gyorsabb az anyagcsere (nem = emésztés), fejlődésben van a szervezeted, talán többet is mozogsz, mint én. Nekem így, nem ismerve téged, soknak tűnik a 2400 kcal, de fene tudja, próbáld ki.
4/6 anonim válasza:
Attól is függ, milyen makró arànyokat tartasz. 2100-2500 közti kalóriàval fogyok, nem azt nézem, hanem a tàpanyagokat. Nem mindegy miből van az a kalória.
5/6 Körömcsiga válasza:
Ha sportolsz is mellé, akkor nem. Matematikailag, ha a plusz 800 kalóriát nem dolgozod le, akkor hízni fogsz.
6/6 Meton válasza:
Ez azért egyén és korfüggő. Van, aki bármennyit megehet és van aki a levegőtől is hízik. De az édességgel hazavághatod a szervezeted. Ha indokolatlanul sokat eszel édességből, akkor véglegesen megváltoztatja az anyagcserét. Az édességnek ugyanis igazi tápértéke nincs, csak becsapja a szervezetet, hogy jóllakottnak érezze magát. Aztán legközelebb már a szervezet erre felkészül és eleve több kalóriát fog kérni. Ha viszont valódi tápanyagot kap, az meg felesleggé válik és ekkor jön a hízás. A kontroll természetesen segít, de ilyen konkrétan számokkal azért nem lehet leírni. Csökkenteni kell a kalóriát és persze édesség nélkül számolni, mert az édesség nagyon bekever.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!