Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 1200 kalóriás diéta?

1200 kalóriás diéta?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok 157 cm és 68 kg. Igen sajnos van bőven feleslegem. Viszont le szeretnék fogyni! Az a kérdésem hogyha eszek 1200 kalóriát és otthon edzek azzal beindulna a fogyásom? Emellett ott van az iskolai tornaóra ami az is rásegít. Illetve hétvégén lovagolni járok. Viszont gondolkodtam az 1400 kalórián is. Szerintetek ez más sok lenne? Vagy az 1200 kalória a kevés? Ti mit gondoltok? Tanácsokat is szívesen elfogadok! Előre is köszönöm! :)

2019. aug. 16. 15:38
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Nőknek 1200 kalóriát szoktak javasolni. Tekintve, hogy az átlagnál kisebb termetű vagy, ez szerintem pont jó lesz neked. Viszont egy-egy nap, mikor keményebben edzel, vagy mondjuk gyalogolsz 6 kilométert, ehetsz többet is.
2019. aug. 16. 15:42
 2/7 Bzs03 ***** válasza:
71%
Jo lesz, csak ne felejtsd hogy kaloria es kaloria kozott is van kulonbseg. Ne gorcsolj ra a szamokra ez csak ilyen iranyelvnek jo hiszen 1,mozogsz,2.fejlodo szervezet vagy nem lehet h energia megvonassal ehezteted a szervezeted. Inkabb a makrotapanyagokra figyelj oda. No cukor, finomitott szenhidrat, udito, feher liszt. Sok zoldseg, mersekelt gyukolcs, sok feherje, keves zsir, jo minosegu szenhidratok megfelelo fogyasztasa. Fontis a rostdus valtozatos etkezes a sok folyadekvevitel es a minosegi alvas. Ezekkel elerheted azt az alakot amit szeretnel. A youtuben nagyon sok videot talalsz, de ha van vmi kerdesed irj ram nyugodtan privatba
2019. aug. 16. 16:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Jó lesz, és mikor többet mozogsz, nyugodtan lehet kicsit több is. Kínozni nem kell magad, és nem is szabad, mert még fiatal vagy, fejlődsz. És figyelj arra, hogy miből viszed be, próbálj meg kicsit egészségesebben enni. Mint ahogy a 2.válaszoló írta. persze ez nem azt jelenti, hogy soha többet nem ehetsz meg egy szelet sütit, sőt. De ha normálisan eszel, éhezni se fogsz. Én is ennyivel fogytam (hasonló magasság), az elején volt, hogy kicsit éhes voltam, viszont később szinte soha, és jobban is éreztem magam, mint mikor péksüteményt ettem napi 2-3at, és egy óra múlva már éhes voltam megint.
2019. aug. 16. 16:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :) A kérdésem még annyi lenne hogy szerintetek puffasztott rizst vagy teljes kiörlésű kenyeret egyek? Mert megnéztem mind2-ben a szénhidrátot és puffasztott rizsben több. Még van az abonett de azt nem szeretem. Olyan mint a karton kenyér xd és nem tudok vele jól lakni :/ olyan mintha a semmit enném.
2019. aug. 17. 10:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A nőknek sem 1200kcalt javasolnak csupán ennyi a legkisebb érték amit mondanak, hogy ne menj alá! De ha valaki csak 1200kcalt eszik igen esélyes, hogy sűrűn alá fog menni.

Hisz tegyük fel megevett 1160kcalt és nem tudja már miből bevinni azt a maradék 40kcalt mert túl kevés ez a kalóris és inkább nem is eszik ilyenkor. Most magamból indultam ki én 1600kcalon vagyok. (na de azért ez mégis több mint az 1200)

Én ha a helyedbe lennék belőném 1500kcalra és ha mozogsz minimálisan akkor ebből az 1500kcalból úgyis fogsz égetni és máris sokkal kevesebb lesz.

Viszont ha az 1200kcalból égetsz még mozgással tegyük fel elégetsz 400kcalt akkor az a 800kcal amit bevittél lótúró.

Szóval én azt javaslom próbáld ki 1500kcalal majd 1 hét múlva csekkold le történt-e változás a súlyodban. Ha esetleg nem vagy csak kevés csökkentsd 1400ra. Bár szerintem mozgás mellett fogyni fogsz az 1500kcalal.

2019. aug. 18. 07:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Kérdező én teljes kiőrlésű toast kenyeret szoktam venni az kicsi is meg vékony is 2szelet belőle 50-53 gramm közt mozog viszont egészségesebb mint a fehér változata én azt javasolom ez a 2 kis szelet belefér és így nem kell megvonnod sem magadtól mert a puffasztott cuccok jók nagyon de nincs olyan ízük mint a kenyérnek ráadásul amikor egy fini szendvicset akarsz összedobni na az puffasztott rizsel minden csak nem finom.

A teljes kiőrlésű dolgokat nem kell megvonni magadtól csupán mértéket kell tartani. :)

2019. aug. 18. 07:37
 7/7 Bzs03 ***** válasza:
100%
Teljes kiorlesu kenyer, mert lassabb felszivodasu
2019. aug. 18. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!