Ti mit szoktatok nasizni és milyen időközönként?
Lemondok a csokikról enélkül is tudok élni viszont a sós dolgok nélkül már annyira nem.
Dobozos sajtos rudat vettem a boltba 100grammra 273kcalt ír és imádom sőt függő vagyok, milyen időközönként ehetem? Persze max 100gramm belőle de inkább 50grammra gondoltam.
Én speciel semmit. Megfigyeltem magamon, ha nem eszek cukros dolgot, egész nap szinte éhes se vagyok, sokkal jobban is alszok. Ha pedig eszek, a vércukrom ugrál egész nap fel alá, szinte állandóan mardossa aznap az éhség a gyomromat. Ez nekem elég visszatartó erő.
Ha édeset kívánok, max egy kis dinnye vagy banán, eritrites mogyoróvajas zabkása.
A sós dolgok nagyon egészségtelenek, tele vannak ízfokozóval, zsírral, tartósítószerekkel. Még a kezembe se fogok ilyen szemetet, nemhogy megegyem.
Neked kell kitapasztalni mennyi nassal tudsz fogyni vagy súlyt tartani, attól függ mi a cél.
Én a magam részéről minden nap nassolok, nekem ez segít tartani a diétàm
- Édes: cukormentes édességek szigorú mértékkel. Többféle ízben töltött csokik, cukorka, fagyi, keksz, nàpolyi
- Sós: olajos magvak
Ezeket fogyasztom a mindennapokban. Havonta egyetlen egyszer pedig belefér kis mennyiségben cukros édesség és a kedvenc csipszeim. Utàna ugyanúgy folytatom a diétàm. Nekem ez bevàlt:) A fogyàsomat nem akadàlyozza és így nem kínzom magam, nem élem meg lemondàsnak az életmódvàltàst. A szigorú tiltólistàk nekem nem vàltak be.
Mikor fogyni akartam, akkor szinte semmit nem nasiztam. Ha mégis, akkor pl pár szem mandulát vagy mogyorót, aszalt gyümölcsöt vagy ilyeneket. Volt valami müzlim, ami aszalt gyümölcsből állt és darabja 40kcal volt.
Olyan időközönként eheted, amennyi belefér a napi kalóriakeretedbe.
Én nasizni szoktam fánkot, joghurtot, csokis kekszet, fagyit, palacsintát.
Sósból ropit, illetve péksütiket(kedvencem a mustáros-virslistáska)
Én ezeket akkor eszem, mikor a ezekkel együtt is beleférek a kalóriakeretembe, illetve még a makrók is jók.
Először heti egy nap csalónapot tartottam, de ez nekem nem jött be mert sajnálom is azt az egy napot, illetve annyira már nem is kívánom túllépni a keretemet. No meg nagyon nehezen álltam meg a nasizást.
Így szinte minden nap csalok kicsit.:)
Nagyon ritkán nasizok egészségtelent...ha edzőnap van akkor az intenzív munka mellé egy kis gombóc diétás fagyi vagy proteines palacsinta belefér. 7-800 kalória elégetésekor az a 80-100 segít előtte felturbózni magamat.
De az esetek nagy részében a fagyi helyett fagyasztott vagy egyéb gyümölcs van, sósnak meg enyhén sózott párolt edame bab, ricecake, sárgarépa, uborka hummuszal.
Sok kis étkezést tartok és emellett rendszeresen edzek.
Minden nap eszem édességet, általában valamilyen kekszet vagy nápolyit, kb. 25 g-ot egy nap. Ebben max. 8-10 g cukor van, az nekem belefér, mert elég sokat mozgok. Abban bízom, hogy egy ilyen szokás segít majd súlytartáskor is (azon szoktam elcsúszni, hogy egyáltalán nem eszem édességet, de néha mégis, és akkor rengeteget, napokig és nem sikerül abbahagyni). Édesítőszert nem használok egyáltalán.
A sósakat simán beleszámolom a kalóriakeretbe, ha éppen kedvet kapok hozzá. Sós magokat szoktam enni főleg, sajtos rudat meg ilyesmit ritkábban. Azoknál nincs gondom a túlfogyasztással. De azokból is csak 25 g-ot szoktam egyszerre enni, és már azt is gyakran kicsit soknak érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!