Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Lehet a kv elhagyása volt a gond?

Lehet a kv elhagyása volt a gond?

Figyelt kérdés
Sziasztok érdekes dolgot fedeztem fel.... az ételek nem változtak viszont a jo erős kotyogos kv-t tejjel cukorral el hagytam és jött helyette a 3:1 "kv" lehetséges az hogy a normális kv abbahagyasa miatt kezdtem hizni??? Napi szinten eléggé sokat ittam anno.... Ja és nem nem 15 éves hülye vagyok hanem 23 éves anya aki érdekes összefüggést talált
2019. máj. 15. 16:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
62%

Nem sokall vagy öregebb 15-től, de csupán csak unatkozol és hülyeségeket találsz ki.

Keveset mozogsz, sokat eszel és azért hízol.

2019. máj. 15. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 Andizsuzsi ***** válasza:
Mennyivel másabb a kávé tejjel és cukorral, mint a 3:1-ben?
2019. máj. 15. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 anonim ***** válasza:
36%
A 3:1 azt jelenti, hogy kávé+tejpor+cukor az egyben. Ugyanaz, mintha te csinálnád. Én napi 3-at iszok meg belőle, még sem híztam kb. 10 éve, úgyhogy nem ezzel van a baj
2019. máj. 15. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
Elmondanád, milyen logika alapján cserélted a főzött kávé + tej + cukor kombót a 3az1ben kávéra? Csak mert a 3in1 kávé az kávé, tejpor, és cukor... nagy eséllyel még több is benne a cukor, mint amennyit te teszel a kávéba... mármint, hogy jött ez neked, hogy az étrendeden nem változtatsz, csak a rendes kávé helyett instant kávét iszol? Miből gondoltad, hogy ettől fogyni fogsz?
2019. máj. 15. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csak ez lehet az oka, de véleményem szerint a kávé+tej+cukor még mindig jobb, mint az adalékanyagokkal telenyomott 3 in 1.
2019. máj. 15. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
Mégis milyen adalékanyag? Vezesd már le, hogy ezek az adalékanyagok miként hatnak az emberi szervezetre, amitől annyira károsak
2019. máj. 15. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam, hogy károsak, csak egyrészt totál feleslegesek, másrészt pont ez az, hogy fogalmunk sincs, milyen hatással vannak a szervezetünkre. Attól még, hogy a hatóságok veszélytelennek minősítették őket, és nem leszünk tőlük (rövid távon) betegek, még lehet, hogy pl. fokozzák az étvágyat, vagy negatív irányban befolyásolják a bélflóra összetételét.

Nescafé 3 in 1 összetétele:

Cukor, Glükózszirup, Teljes mértékben hidrogénezett pálmamagolaj, Azonnal oldódó kávé 9%, Savanyúságot szabályozó anyagok (E340, E331, E452), Tejfehérje, Étkezési só, Emulgeálószerek (E471, E472e), Aromák

Ne mondjátok már azt, hogy ez ugyanaz, mint a kávé tejjel és cukorral... És ha nem ugyanaz, a hatása sem ugyanaz.

1 tasak 13 g szénhidrátot és 9 g cukrot tartalmaz, ami 2-2,5 csapott teáskanál cukornak felel meg. Ha ennél kevesebb cukrot tett a kérdező a kávéjába, és napi 3x iszik kávét, ott is lehet különbség, ha nem is nagy. Persze önmagában ettől nem fog meghízni, a többi étel is számít.

2019. máj. 16. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom... 1,5 hete iszom megint rendes főzött kv-t és meg lestem a kilókat... -3,5kg Hmm... hozza teszem semmit nem csinálok másképp és kb 5 hónapja állt a súlyom
2019. máj. 16. 16:48
 9/23 anonim ***** válasza:
0%
09:31 Senki sem mondta, hogy ugyanaz, viszont amiket felsoroltál, azok közül semmi sem káros a szervezetre. Nem a hatóság, hanem élelmiszertechnológus vagyok. Tudtad pl. hogy a tojás emulgeálószer? Ha úgy írják rá, akkor máris jobb ugye? Mert amit nem értesz, meg nem tudod mi, az máris káros. Pl. xanthán. Kiidegelnek vele, mikor azt boncolgatják, hogy mennyire káros mesterséges dolog, aztán nagyon néznek, mikor megtudják, hogy a xanthomonas baci termeli, magyarul ugyanolyan természetes, mint hogy méhek által termelt méz
2019. máj. 16. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:

Jaj, ne gyere már a szokásos szöveggel... Igen, tudom, hogy az E-számok között vannak természetes és ártalmatlan anyagok is. Mellesleg az, hogy valami természetes anyag, még nem jelenti feltétlenül, hogy semmi káros hatása sincs, lásd mérgező növények.

A Nature c. lapban 2015-ben megjelent egy kutatás, amelyben egereken végeztek kísérleteket. Két emulgeálószer hatását vizsgáltak, amelyek hivatalosan biztonságosan fogyaszthatónak minősülnek. A kutatás arra az eredményre jutott, hogy 12 hét alatt ez a két anyag még alacsony koncentrációban is felborította az egerek bélflóráját, és metabolikus szindrómát (illetve az érzékenyebb egérfajtáknál colitist) okozott. A metabolikus szindróma többek között elhízással jár.

"Here we report that, in mice, relatively low concentrations of two commonly used emulsifiers,namely carboxymethylcellulose and polysorbate-80, induced low-grade inflammation and obesity/metabolic syndrome in wild-typehosts and promoted robust colitis in mice predisposed to this disorder."

"Moreover,they suggest that the broad use of emulsifying agents might be contributing to an increased societal incidence of obesity/metabolicsyndrome and other chronic inflammatory diseases."

[link]

Bár a Nescafé 3 in 1 kávéban nem pont ez a két emulgeálószer van benne, az eredmény akkor is elgondolkodtató. Vajon még hány olyan mesterséges adalékanyagot használnak fel élelmiszerekben, amikről később kiderül, hogy valamilyen betegséget okoznak?

2019. máj. 16. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!