Segítség. A terhesség utáni plusz kiló leadása miért nehéz?
A 2. nem azt írta, hogy salátát kell enni mint főétel, hanem hogy a köret legyen az... Sokan a gyk-n pár szóból is mindenféle komplett negatív világot képzelnek el, bámulatos az emberek fantáziája.
Kérdező, a séta is teljesen jó, nekem sétával jön össze az elég jó kalóriadeficit, persze visszafogott evés mellett. Jó étrenden még jóllakott is vagyok egész nap...
Persze a kicsi mellett pár perc intenzív tornát is le lehet nyomni, ha van rá energiád és lelkierőd, de ezekben még segít is a mozgás sokunknak...
Csodaszer nincs, mindenkihez illő diétás módszer sem. Egyél rendes ételeket, amik laktatnak, változatosan, kiegyensúlyozottan, ne egyél, ha nem vagy éhes...
Alap a megfelelő fehérjebevitel, kell még minimum egy kevés zsír, zöldség, a többi már egyéni, sokaknak jók az összetett szénhidrátok, de akit nem laktat a szénhidrát, az ehet zsírosabban. S kinek kevés nagy, kinek sok kisebb étkezés okoz kellő jóllakottságot fogyáskor is, már ha amúgy az étrend és a mozgás rendben van.
Ha kemény vagy és nem érdekel annyira a kényelmes, élvezetes fogyás, akkor fogsz valami jó makrókat, összeállítasz egy étrendet és betartod. Nem arról van szó, hogy pl. én ne tudnék szinte bármilyen étrenden fogyni, hisz ez csak a kalóriaegyenlegen múlik, csak a nem személyre szabottal szenvednék és borulna az egész. De van, aki elszántabb vagy kevésbé vár élvezetet az evéstől, annak nem muszáj annyira keresnie az ideális módszert.
Biztosíthatlak, hogy nemcsak a terhesség utáni pluszkilók leadása nehéz.
Azért nehéz, mert magas a prolaktin szinted. Sokan ezért is hajlamosak hízni szoptatás alatt.
Nekem a kalóriabázis app segít fogyni. Lassan, de biztosan. :) 3 hónap alatt fogytam vele (szoptatás mellett) 10 kilót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!