Van úgy hogy farkaséhség tör rám és akkor töménytelen mennyiségben zabálok, utánna meg szörnyű büntudatom lesz és kihánytatom magamból! Mit tegyek?
Egyél rendesen, akkor nem leszel farkaséhes....szénhidrát-dús reggeli, normális ebéd, fehérjében gazdag vacsi, sok zöldség, gyümi, étkezések közt alma, joghurt, gyümölcs, zöldség, pár szem aszalt gyümölcs, teljes kiőrlésű keksz, olajos magvak
de vagy nagyon nagy akaraterő és családi támogatás, vagy doki kell
Én is bulimiás vagyok.
Várhatsz a csodára, hogy otthon egyedül megoldod. Nem sok esély van rá, hogy megtörténik.
Mivel ez egy nagyon komoly betegség, orvoshoz KELL fordulni! Felfogtad, hogy ebbe bele lehet halni?
De addig is: ha tudsz angolul, ajánlom a www.bulimiahelp.org (ingyenes) oldalt, ahol gyógyulni vágyok beszélgethetnek, illetve rengeteg segédeszközt találsz a gyógyuláshoz.
Kérlek, a magad érdekében menj el orvoshoz! Tudom, hogy nehéz róla beszélni, de muszáj, mert egyedül szinte lehetetlen meggyógyulni, és csak egyre rosszabb lesz a helyzeted.
Szia
Sajnos angolul nem tudok.És te el mentél orvoshoz?Vagy hogy kezeled ezt a dolgot?
Igen, elmentem orvoshoz (pszichológushoz), és nagyon sokat segít, főleg abban, hogy segít megoldani azokat a problémákat, amik ide vezettek.
Én is azt tudom így javasolni, hogy soha ne legyél éhes, mert annál nagyobb az esély, hogy zabálás lesz belőle.
Ha már nagyon-nagyon nem bírod, akkor az is segít, ha egyszerűen elmész olyan helyre, ahol nincs kaja. Tudom, hogy ez nagyon, rettenetesen nehéz, nekem is voltak napjaim, hogy már pánikrohamot kaptam, sírtam,, remegtem, üvöltöztem egy tányér sütivel, de akkor már annyira elviselhetetlen volt az a sok (fizikai és lelki) kár, amit magamban tettem, hogy azt mondtam, hogy inkább levágom a karom, de nem fogok hányni.
Végül még annyit, hogy nagyon jó, ha el tudod mondani valakinek, akiben megbízol, és aki nem ítél el. Borzasztó sokat tud segíteni, ha valakivel tudsz róla beszélni, mikor szükséged van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!