Ha a BMI 28,63-ra jött ki, felírja az orvos a reductilt?
Én voltam az utolsó akinek mondtad, hogy írjon jó diétát. Figyu a legjobb, ha az ember megtanul táplálkozni... Én is túlsúlyos voltam, ma meg egy kisportolt csodabogár vagyok. Ami a lényeg, minden nap testsúlykilogrammonként 1-2gramm fehérje, ha fogyni akarsz akkor 1,5-2 gramm szénhidrát, zsírt pedig omega3 kapszulában elég bevinni. Ez semmi extra, tengeri halat is ehetnél helyette, de az kicsit húzósabb.
Kiszámolod ezeket, hogy mi mennyi, utána elosztod a fehérjét 5, a szénhidrátot 6 adagra. Van napi 6 étkezés, a hatodikra már csak pároltzöldséggel eszed mondjuk a roston csirkemellet, a többi étkezésnél mehet mondjuk barnarizs mint szénhidrát forrás.
Jó fehérjeforrások, csirkemell, pulykamell, tonhal.
Jó szénhidrát: Barnarizs, natúr zabpehely, zabkorpa, teljeskiőrlésű cuccok.
Cukrot ne egyél, csak gyümölcs formájában, azt mondjuk délután 5-6 ig.
Ásványvizet igyál, cukros sz@rok kilőve.
Nem panírozunk, nem sütünk zsírban...
Ez így nagyon rövid, és van még rengeteg jó szénhidrát és fehérje forrás, de ezek a legjobbak. Sok-sok pároltzöldség mehet bármennyi bármikor! De főzelékek, rántott zöldségek nem...
Én pl. eszem egy nap egy csomó rostoncsirkét, barnarizst, pároltzöldséget, gyümölcsöt, és iszom rengeteg vizet.
Kell venni valami multivitamin készítményt, mert a hiedelmekkel ellentétben nincs a zöldségekben gyümölcsökben elegendő vitamin. A sok génmanipulációnak, melegháznak, műtrágyának köszönhetően. Ez tény, egyetemen elemeztük... siralmas.
Szépen lefogysz, és utána kitalálod a tutit magadnak. Én úgy csinálom, hogy mondjuk megkívánok egy sütit, megeszem. Vagy nyáron két-három gombóc fagyit, és azt is... Mondjuk naponta van egy dolog amit nem lehetne enni, és benyomom. Utána kicsit visszafogom magam pár napig. Volt, hogy egy hétig mindennap ettem összevissza, utána két hétig szigorúan betartottam a csikre-rizs-pároltzöldséget. Egyszerű, ha látom, hogy az erek eltűnnek a hasamról, akkor visszafogom magam...így egy-két kilóval játszom, és ez nem megterhelő.
Egy életen át normálisan kell enni, és odafigyelni, csak így lehet tartós eredményt elérni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!