Norika996 kérdése:
Tartós fogyás, lassan de hatékonyan, és tartósan! Tippek?
Figyelt kérdés
Az utóbbi hetekben felszedtem pár kiló felesleget, és nem érzem jól magam a bőrömben. 165 cm vagyok és 65kg. Lassu és hatásos fogyókúrát szeretnék végezni, hogy ne következzen be jojó efektus. Milyen sportokat tudnátok ajánlani? A futás áll hozám a legközelebb, mivel úgy halottam hogy hatásos is, és nem kellene rá pénzt kidobni sem. És régebben is eljártam futni. Más ezen kívűl? Elhatározott vagyok és tudom hogy nem 1 hét alatt jöttek fel a kilók, így azt sem várom hogy egy hét alatt mennyenek is le. Vannak napok mikor reggeltöl estig dolgozom, itthonra milyen mozgást tudnátok ajánlani? Az étkezésre is persze odafigyelnék és kevesebb szénhidrátot vinnék a szervezetembe. Nem vagyok édesszájú ugyhogy az édességek nem fognak az utamban álni. :) étkezésről tippeket szeretnék kérni!? Mit gondoltok az almaecet, és a citromos víz rásegíthet a fogyáshoz? És hogyan lehet súlyt megtartani? :) előre is köszönöm a válaszokat!2014. márc. 6. 07:00
1/3 anonim válasza:
A legjobb módszer a kalóriaszámolás, azzal igen jó és tartós eredményt lehet elérni. A nagy elönye, hogy ha elérted a kívánt súlyt, utána a súlytartásnál is a megfeleö kcal-bevitelre kell csak kicsit figyelni és nem hízol vissza.
A kalóriabázis.hu oldalát tudom ajánlani, ott ugyanis csak beírod az elfogyasztott ételeket, és a rendszer kiszámolja a kcal-értéket, illetve a zsír-fehérje-szénhidrát tartalmat is.
Az oldalon be ki tudod számoltatni, hogy neked mennyi kcal-ra van szükséged, és milyen összetételben kellenek benne az alaptápanyagok.
Ezenkivül van rengeteg sportvideó, meg tipp is, amiket otthon, egyedül is lehet végezni.
A fórumban lévö régebbi felhasználók segítenek tanácsokkal is, meg támaogatnak abban, hogy kitartó maradj.
2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! :)
2014. márc. 7. 17:10
3/3 anonim válasza:
Szeptember óta megváltoztattam az étkezésem. Nem eszek lisztet, lisztből készült dolgokat, nyírfacukrot használok édesítésként, szeptember óta 1 kg nyírfacukor fogyott el, annak a nagy része karácsonykor, mert sütit sütöttem belőle.A zsiradékot kókuszolajra cseréltem mindent abból csinálok amihez kell zsiradék. Minden reggel bőségesen reggelizek, és sok folyadékot iszok, ami ízesítetlen tea vagy víz. Így tartósan, de biztosan fogyok, soha nem éhezek. Nagyon átalakult a szervezetem is, és olyan hájak tűntek el rólam, amit gyerekkorom óta cipeltem. Lassan elérem a kívánt súlyt is, akkor, hogy ne fogyjak tovább több magvat (pl kesu, mandula) fogok enni, de soha nem szeretnék visszatérni a régi táplálkozásomhoz. A mozgást nem emeltem ki, nem mondom, hogy annyira sokat mozgok (heti 1 edzés súlyzós vagy futás), de így is fogyok, szóval ha többet mozognék, akkor még hatásosabb lenne, egyébkét ez nálam most havi -2kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!