Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Miért nem tartják a dietetikus...

Miért nem tartják a dietetikusok és orvosok "hasznos"-nak a szóda és az ásványvíz fogyasztását, amikor ezek kalória-értéke alig magasabb a O-ánál?

Figyelt kérdés
2009. nov. 3. 10:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mert izgatja a gyomorfalat - a sima viz meg nem, ahogy a szénsavmentes ásványviz sem).

Egyébként a kalóriaértéke = 0!

2009. nov. 3. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
A CO2 még csontritkuláshoz is vezethet. De mint a neve is mondja szénSAV tehát savas ez nem tesz jót sem a nyelőcsőnek sem a gyomornak hisz ott már úgy is elég savas a közeg.
2009. nov. 3. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Mi a helyzet akkor,ha valaki savhiányos,s bukik egyébként is a savanyúságokra?
2009. nov. 4. 05:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Kevés a szakszerű válasz és azok is hiányosak,mert a savanyú káposzta,a citrom például,amelyek elfogadott C-vitamin források-tejsavasak,az almaecet,amelynek fogyasztását a szakemberek melegen ajánlják,szintén savas vegyhatású...Alig van gyümölcs,amely bázikus vegyhatású lenne(pl.a banán)...
2010. febr. 5. 04:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!