Igaz hogy ha citromos vizet iszok segít a fogyásban? Zsír égető hatása van?
Mutasd meg hogy ki az aki mozog és karcsú. Csinálhatunk felméréseket, én vállalom mert ismerek ilyen téren kutatást. Én hozni fogom újra és újra az ellenpéldát, azokat akik mozognak de hájasok (kisebb vagy nagyobb mértékben). Lesznek küzdősportolók mert ők jó sokat mozognak mégis simán hájasok lehetnek, asszem olimpiai úszókat is láttam.
De a testépítők is keményen edzenek, tömegnövelés alatt mégis hájasok. Miért, mert a táplálkozáson múlik.
Komolyan egy véletlenre alapozni egy fogyáselméletet, mégpedig arra a véletlenre hogy több mozgás kicsit segíti a fogyás részfolyamatait hát nem is egy jól átgondolt, felnőtt emberre jellemző állapot.
Igen, a lakosság elhízott, holott nem mozognak keveset.
Nézzük át. Van aki eljár valamit edzeni. De ettől persze még nem lesz szálkás, egészséges, itt példáznék a hájas sportolókkal. Nem kell nagy elefántokra gondolni, hanem az átlagos túlsúlyra csupán.
Akkor van az aki nemigen edz, DE - Egy 80-90 kilós férfi edzés nélkül azzal hogy egész nap mozgatja a testtömegét mennyi energiát is használ fel? Hát annyit mint egy átlagos vadászó-gyűjtögető 60 kilós férfi, aki valamennyivel többet mozog viszont kisebb a teste, takarékosabb. Ugyan ott vannak energetikailag.. aki egészséges és karcsú/szálkás nem a rengeteg mozgástól az, a sok mozgás legfeljebb segíthet ebben. A sz.ar étrendtől beteg a magyarok nagy része, és lehet erőltetni, de ezen sosem fog változtatni az hogy többet mozognak.
Vagy hogy fellendítik a citrom kereskedelmet. Ezekre semmi bizonyíték nincs, ezek urbán legendák.
Ez kevés.
Engem sem tud senki meggyőzni arról, hogy az ember nem tud repülni ha leugrik egy ház tetejéről.
LOL.
A lúgosítás ugyan olyan nemlétező tévhit mint a fogyasztó mozgás.
Az elhízás 90%-ban táplálkozás eredetű probléma (mint írták előttem, a magyar ember sz.arul eszik) ezen nem változtat a mozgás. A sz.arul evő ember mozoghat, edzhet többet.. ez nem fogja megoldani a problémáját.
Testépítés: MONDOM ZSÍROSAK TÖMEGNÖVELÉS ALATT mert sok szénhidrátot esznek. Mert az evés a meghatározó, hiába edzel 100 kilós súlyokkal, hájas leszel ha mellé sok szénhidrátot eszel. Persze vannak akik nehezebben híznak, aktív életmód mellett fiatal korukban nem jellemző rájuk a hízás.. most testalkatokat nem kell belekeverni, nyilván ha a testalkat annyit számítana megint csak nem lenne a lakosság több mint fele elhízva.
Táplálkozás, ennyi a kulcs. Ezen minden más csak árnyal. Ezért rosszallok arra az emberre aki kitalálta a 3x1 óra mozgás/sport programot amivel teleplakátolták nem is túl rég a fővárost, inkompetens idióták javaslatára ahelyett hogy azt hirdetnék, hogy kenyér helyett salátát egyenek az emberek, fornetti sütemény helyett igazi élelmiszert adjanak a gyerekeiknek. Ehelyett sporttal sz.arakodnak. A sport, edzés jó, megvan a maga fontossága és szépsége, a maga helye a világban. De jelenleg súlyosabb a helyzet minthogy még mindig abban a vallásos őrületben higgyenek egyesek, hogy majd valamivel több edzés javít a helyzeten.. Ez van, én is örülnék ha olyan egyszerű lenne hogy több mozgás segítene, de sajna erről ha itt vitázunk is, ez csak egy gyermeteg, kedves álom. Ennyi nem segít sajnos. Én is edzem, elég sokat mégsem fogyok. Ennek a szabályozása sokkal finomabb, és az elhízásra a táplálkozás van igen nagy hatással.
Lehet fogyni mozgással? Eszek 1000 kalóriát minden nap majd elkezdek mozogni ami 200 kalóriába kerül így 1200 kalóriát kellene bevinnem, hogy megtartsam a súlyom, de csak 1000-et viszek be. így a mozgás bevezetésével sikeresen elkezdek fogyni.
Akkor segített a mozgás! Az igazság az, hogy nem. A kalória ki és bevitel miatt kezdek fogyni majd mivel nem eszek eleget, azaz éheztetem magam.
Mi történik ha 1200 kalóriát fogyasztok?
Először is ha eszek elég tápanyagot ami az izom építéséhez kell akkor azt vehetem észre, hogy elkezdem növelni a testsúlyom.
Miért is? Mert az izmaimat kezdem építeni a testmozgással.
Nem a zsírt használom fel testmozgás során?
Sajnos ez nem így működik. Glikogén az elsődleges tápanyaga az izmaidnak. Ez az anyag a májadban képzódik keményítóből. A keményítő pedig szénhidrát.
Honnan jön a szénhidrát? Növényekből. Kenyér, gyümölcs, uborka teljesen mindegy. Fotoszintézissel állítják elő.
Ezért nem segít a testmozgás fogyni. A testmozgás segít egésszégesen élni és a testsúly hosszútávon való karbantartásában is segít. Itt évekről beszélünk nem 6 hónap futásról.
Mindenki figyeljen arra amit eszik és iszik. Nem nők lapja hanem orvos és tanumányok. Tudományos háttere legyen a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!