Szerintetek? Fontos!
14 éves lány vagyok, 166cm magas, 53kg. Szeretnék fogyni mert nem érzem jól magam így. A családomba mindenki vékony, nincs nagy hasa..de nekem igen és le szeretnék fogyni(hasrol) 2 honap alatt. Heti 4-szer edzésre járok, ahol sokat futok, de nem igazán megy le a hasam.
Valami tipp hogy hogyan fogyak le hasról?
CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT! előre is köszi.
Hááát... Én most próbálkozom a káposztaleves-kapszulával, mozgás mellett, és egész szépen fogyogatok... De nem tudom, hogy az egy tizennégy évesnek is megfelel-e...
29/N
Az első válaszolónak: Hány éves vagy?:) Eddig mennyit tudtál leadni vele?:)
2. válaszolónak: Atlétikára járok. Ott mindent csinálunk, futunk időre, távoltugrunk, de az edzés végén néha szoktunk felüléseket meg fekvőtámaszt meg minden félét csinálni.:)
Van még esetleg valami tipped, mert most az edző termen gondolkozok, hogy oda is járnék futópadozni..:)
Amúgy köszönöm!:)
2. vagyok:
A futás tényleg jó, az edzőteremben viszont ne csak azt csináld, hanem gyúrj a hasadra. Egyébként az edzőtermekben általában segítőkész a tulaj, vagy a "pultos", szóval kérj tőlük tanácsot nyugodtan. Ők annyiban többet tudnak segíteni, hogy a rendelkezésre álló eszközök közül tanácsolnak neked.
2. vagyok:
Először is szögezzük le, hogy én nem vagyok testépítő, küzdősportot űzök, szóval nem a szép, hanem a hatékony izomzatra dolgozok. Nagyon sok helyes táplálkozási mód van, de vannak dolgok, amiket mindegyikben be kell tartani. Edzés előtt legkésőbb 1,5 órával egyél, ha nem telik el ennyi idő az edzés és a táplálkozás között, az hányigert/rosszullétet okozhat. Edzés közben ne igyál (tudom, hogy nehéz, de hozzá lehet szokni gyorsan), mert ugyanezt okozza. Edzés után pedig legkésőbb fél órával kezd el enni. Erre azért van szükség, mert a testmozgás következtében a tested megpróbálja pótolni az elégetett asványi anyagokat, fehérjét, stb... Ha nem eszel, akkor a test az izmaidat dézsmálja meg, tehát leépíti őket (ezért nem helyes a koplalás, ha fogyni akarsz). Az étrend pedig sokrétű lehet, de a következőket kell betartani:
- Minimalizáld a kenyérfogyasztásod (szénhidrát bomba, hízol tőle, mint a barom)
- Sok fehérjét egyél, mert akkor nem az izmaidat építi le a szervezet (tej, nyers tojás, stb...)
- Sok zöldség (ezt gondolom nem kell megmagyarázni)
- Rengeteg folyadék (kimossa a szervezeted)
- Ne zabáld tele magad semmivel, inkább többször egyél, mint sokat, mert úgy nem tágul ki a gyomrod. Ha ezt sokáig betartod, akkor össze is szűkül.
Nagyjából ezeket kell betartanod táplálkozás terén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!