Egy fejlődő szervezetnek mire van szüksége és abból mennyi?
Szerintem minimum 2000 kcal mehet naponta. Nem tudom mennyire vagy aktív, de annak megfelelően oszd el a tápanyagokat! Ha sokat mozogsz, akkor több fehérje, több szénhidrát. A protein első osztályú legyen első sorban: tojás, csirkemell, tengeri hal és általában az állati eredetű fehérjék. A szénhidrát komplex legyen és minél alacsonyabb glikémiás indexszel, például: édesburgonya, zabpehely, barna rizs, hajdinapehely stb... Az egyszerű szénhidrátokat (cukor) kerüld! A zsírt pedig túlnyomórészt, de legalább 50%-ban esszenciális zsírsavforrásból fedezd, mint a lenmagolaj, halolaj, tengeri halak húsa, tőkehalmáj stb... Egyél minél több zöld zöldséget, ami lehetőleg nincs megfőzve, vagy megsütve, hanem maximum pár percig gőzzel van párolva, ugyanis addig ér valamit a vitamin és ásványi anyag tartalma. Jobban jársz, ha valamilyen gyerekeknek készült vitaminkiegészítőt is vetetsz anyuval. Itt egy link, nézzétek meg, hogy melyik felel meg nektek ár vagy más szempont alapján:
Remélem segítettem. Örülök, hogy foglalkoztat a dolog. A legtöbb 14 évest nem igazán érdekli a fejlődése. Remélem nem volt túlságosan "kínai", amit írtam, de majd anyu elolvassa és ő megérti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!