Protein készitése?
Kíváncsi vagyok, hogy mennyivel olcsóbban és főleg hogy milyen házilagos eljárással tudod kinyerni a tejsavóból a tejsavófehérjét, ill. azt hogyan teszed fogyaszthatóvá (ízletessé).
Nem akarlak lehülyézni, maradjunk annyiban, hogy kegyetlenül buta vagy.
(Kb. 5-10 percbe tellett volna kicsit utánaolvasni.)
A proteint (fehérjét) nem összedobni kell, hanem kivonni különféle állati vagy növényi alapanyagokból, amiben az legnagyobb mennyiségben fordul elő, (pl. hús, tej, tojás, vagy termések, pl. szójabab). A fehérjét az állati vagy növényi szervezet állítja elő úgy, hogy a DNS tárolja a genetikai kódot, vagyis hogy milyen sorrendben kell az aminosav molekulákat összerakni, hogy a megfelelő fehérje jöjjön létre, és az RNS szintetizálja, vagyis "összerakja". Laboratóriumi körülmények között hoztak már létre mesterséges fehérjét, de házilag ez nem fog menni. Laborban is még csak a kutatás elején tartanak, amit előállítottak, az nem mennyiség.
De sajnos a magas fehérjetartalmú élelmiszer-alapanyagokból sem igen lehet házilag kivonni a fehérjét. Mivel a legtöbb élelmiszerben is csak kb 30-40% a protein, és a másik legnagyobb összetevő a víz, talán szárítással lehetne próbálkozni, hogy a víz távozzon, de házi körülmények között szerintem hamarabb megromlana, mint ahogy kiszárad, és az sem lesz tiszta protein. Ha mégis sikerülne, az eredmény akkor is bizonytalan vagyis nem tudod, hogy mennyi és milyen minőségű fehérjét kapsz. Ergo, ha tiszta proteint akarsz fogyasztani, akkor inkább készen vedd meg.
Melyik élelmiszernek 30-40%-os a fehérjetartalma?
Szívesen ennék ilyen magas fehérjetartalmú ételeket...
Meleg tejbe ecetet öntesz,és a protein kiválik a tejből a sav miatt. Ezt utána ki kell szárítani mert nagyon erősen ragad.
Ezt a discovery csatornán láttam ahol ragasztóként használták fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!