Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Felirattathatom a háziorvossal...

Felirattathatom a háziorvossal a reducilt ha nem vagyok igazán nagyon kövér?

Figyelt kérdés

Fogyni szeretnék. 4 hónapja szültem és 30 kg-ot sikerült magamra szedni terhesség alatt. Sajnos a szoptatás az első perctől kezdve becsődölt így ez nem befolyásolná.

Szülés óta az első hónapban igaz nem volt étvágyam így 15 kg-tól megszabadultam. Viszont ezután elkezdtem hízni és most az összes plusz 20 kg. Folyton ennék és hiába kezdem el, 2.-3. estére feladom és jól bezabálok...vagy meglátok egy csokit és ,,na jó akkor majd holnaptól"....

Nagyon gyűlölöm így magamat. 48 kg-osan ismertem meg a páromat és most majdnem 70 vagyok! Lassan érzem, hogy nagyon mély állapotban leszek lelkileg. Mégsincs kitartásom.

Mielőtt negatív kritika érne, kérlek próbáld magadat a helyembe képzelni! A te kitartásodat ne képzeld az enyém helyére!

Felírná az orvosom ezt a vény köteles étvágycsökkentőt?

Vagy létezik vény nélkül kapható verzió is valami más márkában ami kísértetiesen hasonlít rá?

Tudom, hogy nem vagyok 100 kg, de szeretném újra nőnek érezni magamat. Nagyon kevés időm volt rá, mert 21 éves vagyok. Kis idő múlva szeretnénk egy kistestvért is, de előtte le kell foggyak. Ha még erre ráhíznék már menthetetlenül kinyújtaná a bőrömet a következő terhesség.

2012. jan. 4. 09:37
 1/6 A kérdező kommentje:

Ez a sors fintora...:(

Azért vállaltam gyereket ilyen fiatalon, hogy fiatal és csinos anyuka lehessek sokáig:'(

2012. jan. 4. 09:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem egy normális háziorvos segíteni fog neked. Bár nem ismerem ezt a szert, és azt sem mondom biztosra, hogy felírja neked, de ha elmész hozzá, elmondod a problémádat, akkor biztos, hogy találtok rá megoldást.
2012. jan. 4. 09:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Elméletileg felírhatja. de, gondolkodj el egy dolgon. ez a gyógyszer is a központi idegrendszerben fejti ki hatását, mint minden drog. ugye a drogosok sem véletlenül fogynak le, ilyen állapotban az éhségérzet csökken, ez természetes jelenség ilyen vegyületeknél.

arra gondolj, hogy mi lesz, ha kevesebbet eszel, leadod a 20 kilódat, és abbahagyod a gyógyszer szedést? ezen nem érsz rá majd akkor gondolkodni, hiszen ha nem változtatsz az étkezési szokásaidon, x hónap alatt biztos hogy a tested is meg fogja sínyleni a gyógyszer hatásait, ne legyenek tévképzeteink, aki ilyen módon kezd kevesebbet enni, azoknak az embereknek tápanyag hiányuk is lesz, mert nem tudnak elég tudatosan odafigyelni a megfelelő élelmiszer összetételre. az anyagcsere a fogyás mellett mindenképpen lassul, pláne ha nem nagyon ideális és egészséges a fogyás, és ott leszel majd 20 kilóval könnyebben, kisebb izomzattal, lassabb anyagcserével, viszont táplálkozás és önkontroll terén a mostani állapotban. lehet hogy ez még odébb van, de ha egyszer eljön, nagyon nehéz lesz szembenézni vele.

és javaslom az egészségesebb életmódra való törekvést, ez az állandó evés ingeren, az édesség éhségen is sokat segít. megfelelő és rendszeres tápanyag bevitel ideális a testünknek, mind makro (fehérjék, zsírok, szénhidrátok) mind mikro (vitaminok) és növényi eredetű egyéb vegyületekkel. más megoldás már elvben sem igazán működőképes, pláne hosszú távon.

minden esetre sok sikert kívánok, remélem sikerül a legegészségesebbnek maradnod, és ezt tovább adhatod a gyermekeidnek is!

2012. jan. 4. 10:01
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Abban igazad van, hogy más lenne. Olyan lenne mint eredetileg! Nekem ez most ami furcsa. 8 hónap alatt lettem 30-al és végül 20 kg-al több! Ez az ami igazán megviseli. pattannak el a hajszálerek is a lábambon... 160 cm vagyok!

Úgy gondolom, hogy ha nem zabálnék ennyit és a gyomrom visszaszükülne eredeti állapotára már nem lenne szükségem rá, hiszem kisebb mennyiségű ételtől is ,,tele" lennék.

Nem hiszem, hogy ekkora lenne a gyógyszerfüggőség kockázata. Főleg, hogy ha lefogynék már nem írna fel többet az orvos...(ha egyáltalán ki lehet könyörögni...)

2012. jan. 4. 10:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Még egy kis poén a dolghoz, hogy vegetáriánus vagyok:)

EGY DAGADT VEGETÁRIÁNUS!:D pont azért híztam ennyit, mert emiatt szedtem a terhesvitamint (utólag kiderült hogy pont nekem nem kellett volna hiszen rengeteg zöldséget eszek + tojás + tej, a vitamin meg pont az ebben hiányos szervezetet pótolja így csak halmozódott). most viszont ekkora gyomorral...

2012. jan. 4. 10:31
 6/6 anonim ***** válasza:

ha vega vagy, akkor főleg szénhidrátot eszel. azért a tojást még jó olvasni.

namost szénhidrátokkal simán feltankolja magát az ember, pláne ha esetleg bizonyos ÁLLATI táplálékból nyerhető összetevőkből hiánya van. mindegy, ez már táplálkozás elmélet, neked mindenképpen kevesebbet kell enned, hogy lefogyj. lehetőleg jó minőségben. zöldséggel és tojással megoldható teljesen, (+ olajos magvak) a tejért bevallom egyre kevésbé rajongok. sőt..

nem írtam gyógyszer függést, lehet másik válaszoló írt. ettől tartanék legkevésbé, bár még az kéne a meglévő problémákhoz..

na, sok sikert. ugorj el az orvoshoz oszt' kérdezd meg, kíváncsi vagyok. otthon vagy ugye a kicsivel, ha van rendelés el tudsz menni. bár.. elvben továbbra sem ezt támogatom.

2012. jan. 4. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!