Ajánlanátok fogyást elősegítő teákat? És hol lehet ilyet kapni?
"A tea alatt ne azt értsd amit citrommal és cukorral, vagy esetleg tejjel iszol (napi) általában."
reakcióm (minimális és nem találó humorral) "mi az a cukros tea?" ugyan is én pl. nem nagyon eszem ipari finomított cukrot, és természetesen nem teába! ennél jóval kifinomultabb vagyok, bár persze nem egy keleti teakultúrát követő emberhez képest..
"Olvass utána, egyáltalán nincsen igazad"
le kell írjam, az álláspontom eléggé helytálló.
"A tea igenis gyógyszer. Pl. anyukámnak rettentően fájt a gyomra, hasa. A kertből hozott be.."
nem, gyógyhatású, nem gyógyszer! lehet a köznyelv és a precízebb szóhasználat között erős eltérés van, de én nem engedem meg magamnak ilyen témáknál bizonyos különbségek elfeledését. a gyógyszerek (elvileg) minden esetben mérgek, minden esetben mellékhatásokkal! ezek lehetnek elenyészőek.
a citromfűnek, ha nem került rá permetszer, nem hinném, hogy káros mellékhatása lenne! ésszerű mennyiségben fogyasztva. tehát a gyógyszer nem jó, legfeljebb látszólag szükséges, míg a gyógynövényeidre szerintem sokkal inkább illik a "jó" jelző :)
és a LÉNYEG: étvágyat általában csak gyógyszerekkel (drogokkal) lehet elvenni. mint írtad, működhet gyógynövényekkel, teákkal is, persze ez már nem minden embernél működik. gyógyszerek azért nagyjából működnek, mint ahogy nincs olyan ember, aki bizonyos gyorsító drogokra immunis lenne, így az éhség központja is mindenkinek érintve lesz (gyógyszer által).
amit Te írsz, az szimplán az éhség megelőzése. nyilván ha iszom egy liter vizet evés előtt, kevesebbet fogok enni. de ez nem fogyáshoz kapcsolódik, hanem koplaláshoz. ha nem / vagy túl keveset eszem, akkor tápanyag hiány alakul(hat) ki, ami a zsír raktározásához, izomszövet lebontásához vezet.
ha az általad használt teának valóban erős étvágycsökkentő hatása van (ezt nem tudom megcáfolni) és emiatt jelentősen kevesebbet eszel, ez szimplán betegséghez vezet, hiszen nem eszel eleget. kicsit szélsőséges eseteket írtam, de egyáltalán nem irreálisan szélsőségeseket. tehát az étvágy csökkentése nem feltétlen függ össze a fogyással. amúgy sem feltétlen nagy étvágy miatt hízik el valaki, illetve az említett betegségek RITKÁK! megkockáztatom megfelelő étrend mellett egy hormonproblémás ember testsúlya (és testzsírja is) kontroll alatt tartható. ezzel még foglalkozni fogok, hogy ne csak sejtésem legyen, hanem ismerjek tényeket a témával kapcsolatban.
tehát étvágy csökkentés nem fogyás, nem fogyasztás, szimplán egy kevésbé tudatos lépés, ami kevéssé kiszámítható eredményekhez vezet.
gyógynövények pedig nem gyógyszerek, nem azért, mert nem lehet gyógyítani velük, hanem mert nincsenek (elvileg) mellékhatásaik.
igazán szívesen várok minden ellenvetést, jelenleg éppen eléggé ráérek.. az őshüllő-tagadós analógia mókás volt :) bár nem érdemeltem meg :D
Gyógynövénynek nevezzük mindazon növényeket, amelyeknek valamely részét a bennük lévő hatóanyagok miatt gyógyászati célokra használjuk.
A gyógynövényekből nemcsak gyógyszereket, hanem többféle módon felhasználható teákat, teakeverékeket készítenek. A gyógynövény-szaküzletekben és a gyógyszertárakban ismert hatású speciális teakeverékek kaphatók. 5 zsírégető fűszer és gyógynövény: Bodzavirág, Zsurló, Zsálya, Lestyángyökér, Kökényvirág és termése.5 legjobb fogyasztó gyógynövény: Édeskömény , Csipkebogyó, Gyermekláncfű, Citromfű , Medvehagyma. A testtömeg karbantartására, a súlyfelesleg kialakulásának megelőzésére, valamint a kóros elhízás és az azt kísérő betegségek kezelésére számos gyógynövényt, illetve azok hatóanyagait tartalmazó készítményt ajánlanak.Ősi kultúrákban elsősorban ezekkel a növényekkel gyógyítottak, több ezer gyógynövényt ismertek, melyet a modern tudomány kutatásaival igazolt. Vannak vadontermő és termesztett gyógynövények. A rómaiak termesztettek először, de az egyiptomi Ebers-papirusz i. e. 3500 körül, több mint 800 különböző gyógymódot ír le.
Magyarországon az 1915-ben alapított Gyógynövénykísérleti Állomás kezdte meg, majd a Gyógynövénykutató Intézet és a Herbária Központ szervezi a vadontermő gyógynövények gyűjtését és termesztését.
A cukorral kapcsolatosan, pedig Mi kristálycukrot használunk, több részt! Mellette van itthon, más cukor fajta is. A teákat kimondottan úgy szeretem, sőt van amikor nem rakok bele semmit.
Valószínű, amit a kertünkben terem (több fajta) nincs lepermetezve!
Aki nem hisz a gyógynövények hatásában, akkor az ostoba. A az Orvos Tudományt nem tudod meghazudtolni! Nem tudom miért vagy ennyire szteptikus. Bevallom, nekem ez roppant ellenszenves és kicsit szánalmas is. Nem az, hogy kételkedik az ember valamiben, mert bolond is volna, ha nem tenné. Sokkal inkább a stílus nem tetszik. Azt sugallják, hogy ők a felvilágosultak, az okosak, akik nem tudnak mindent, de mindent jobban tudnak. Mire ez a nagy önbizalom? Ma gyógyszertárban kapható gyógyszerek egy jelentős része vagy gyógynövényből készül, vagy ugyanazt a molekulát, ami a gyógynövényben van, előállítják. Az egyetemen a gyógyszerészhallgatók egyik legnehezebb tantárgya a növényismeret. Az aszpirin a nyírfakéregből van, a digoxin meg a piros gyűszűvirágból. Csak nem kell megrágnod a fakérget, hanem szorgos kezek kivonják, tisztítják és dobozolják neked.Az a nagy bajom nekem a Szkeptikus Társasággal, hogy lazán tudománytalannak és ostoba népi hiedelemnek neveznek dolgokat, amikről szerintem fogalmuk sincs. Hihetetlenül földhözragadt nézeteket vallanak, és még büszkék is rá. Az ember mindig is arról volt híres, hogy szentül hitt ebben-abban. Hol szentül hitték, hogy a Föld lapos, hol szentül hitték, hogy a Nap kering körülöttünk, hol szentül hitték, hogy Istenért szabad embert ölni... most épp abban hiszünk szentül, hogy a valóság az, amit látunk, hallunk, megfogunk, megmérünk. Minden más ostobaság, hiedelem, tudománytalan tévhit.
Egy-két dolgot, csak másoltam. De a tényeken nem változtat. Szerintem ezekkel a sorokkal mindent leírtam. Nem vagyok hajlandó Veled, többet vitázni! Ezzel lezártam :D
nem cáfoltam a gyógynövények jelentőségét és hatását (leszámítva a fogyasztó hatást)
viszont fáradtságomban azt hiszem túl sok "szmájlival", kedvesen és humorosan próbáltam írni. nem fogok most stílust váltani, de ha ez a fogalmazás mód már nem tetszik, akkor nagyon sajnálom, mert nem szokásom ilyen baráti, kellemes - csevegős hangnemben írni.
szkepticizmus nem érv, nem vagyok szkeptikus a gyógyszerekkel szemben.
eddig sem vitáztál, nem volt normális érved, csak eltértél a témától. semmi orvosi alapja nincsen fogyasztószereknek. mint írtam, étvágycsökkentés létezik akár gyógynövényekkel, akár drogokkal.
a bemásolt szöveged pedig nem tényeket közöl, amíg "zsírégető fűszer és gyógynövény" szófordulatokkal él.
megjegyzem még egyszer, bár fölöslegesen: nem vitatkozol, mert az nem érv, hogy a zsálya zsírégető hatású növény. ergó válaszolhatsz, mert tényleg érdekel valamelyest a Te hited alapja, de eddig csak két dolgot tudtunk meg: hogy én szkeptikus vagyok a gyógynövényekkel kapcsolatban (tagadom) illetve, hogy zsírt lehet égetni növényekkel - cáfolja a világ, az emberi szervezet működése!
ezeket tanulság miatt írom, természetesen egy zsírégető fanatikust nem áll szándékomban meggyőzni semmiről, de visszaolvasva a leírtakat tanulságos fórumtopic kerekedik ki, pl Kérdező számára.
Sziasztok!
Én teljesen egyetértek Aczél válaszával! Sajnos én is súlytöbblettel küzdöttem, de a napi 30 perc tornánál nincs hatékonyabb erre a problémára. Lehet hinni különféle "csodaszerekben" de a végeredmény nem az lesz amit az ember vár! Az tény, hogyha evés előtt iszol egy bögre teát kevesebbet fog tudni enni, de ez a felhalmozott zsírt (fenéken, hason, combon) le nem szedi!! Csak a mozgás! És mozgásnak van egy nagyon pozitív "mellékhatása", jobban fogod érezni magad tőle! :)
Mindenkinek más. Mindenki mástól fogy :D Nem vagyunk egyformák. Nem azt írtam itt ez a tea, idd és fogysz. Persze hogy kell mellette mozogni is, meg egészségesen vagy egészségesebben élni. Nekem ez segített. Másrészt nem csak a fogyásra jó!
A Wu Long egyike a legrégebbi időktől termesztett kínai teáknak, amelyet fokozott gyógyhatása miatt nagy előszeretettel alkalmaznak a kínai tradicionális orvoslásban. A Wu Long Anti-Adiposis tea ennek a teának különleges gonddal készített, könnyű ízű, tiszta tükrű, zöld változata, amely a Wu Long hagyományát egyesíti a zöld teák kiemelkedő egészségmegőrző hatásával.
A Wu Long gyógyhatása mindenek előtt rendkívüli vértisztító tulajdonságának köszönhető. Emiatt fokozatosan és egyenletesen, minden káros mellékhatás nélkül fogyaszt - még a hagyományosan nehéz magyar konyhán élőket is - javítja a zsírok anyagcseréjét, és csökkenti a koleszterin szintet.
A Wu Long tea számos más betegség megelőző hatása miatt is közkedvelt a Távol-Keleten és világszerte. A Wu Long tea vérnyomás- és gyulladás - csökkentőként, vízhajtóként és székrekedés ellenszereként is kitűnő. Bizonyított, hogy rendszeres fogyasztásával csökken a szívkoszorúér betegségek kialakulása. Általános közérzetjavító és öregedés lassító hatását nemzetközi vizsgálatok igazolják.
Évszázados receptek útmutatása alapján természetes alapanyagokból készült teakeverék. A benne lévő növények segítenek az Ön természetes belső és külső szépségének érvényesülésében.
Tartalma:
30db 4g-os teafilter
Készült:
zöld tea, lótuszlevél, útifűlevél
Elkészítés:
1 filtert 3 dl vízzel leforrázunk, és állni hagyjuk 10 percen át. Naponta kétszer, étkezés előtt fogyasszuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!