Ajánlanátok fogyást elősegítő teákat? És hol lehet ilyet kapni?
Sziasztok :)
Lehet ide írni márka neveket? Amúgy meg vannak fogyasztó, vagy fogyasztás segítő teák. De ez nem azt jelenti hogy csodát tesz. Inkább még, a teán kívül egy kapszulát ajánlanék, ami segít! Na meg persze akkor egy teát is! Ezeket mind patikákban is be lehet szerezni! Amit tudok étrended kiegészítéséhez ajánlani: avokádó, dió, ananász (nem konzerves)! Szóval, írhatok neveket?
Kedves Kételkedő!
Nem tanulmányokat írok, hanem a saját tapasztalataimat írom le egyrészt, másrészt az 1000 éves orvostudomány véleményét stb. Szóval, ha van valami problémád akkor csak legyen. Én tudom hogy igazam van! Fogytam teákkal. Hiszen a tea a legősibb gyógyszer, mindenre, szintén a fogyásra is.A tea alatt ne azt értsd amit citrommal és cukorral, vagy esetleg tejjel iszol (napi) általában. Gondolom Te is szereted, nem?! Szóval ezek a fogyasztó teák, amelyekben különféle gyógynövények, anyagok vannak, amik igenis segítenek!
A
én nem kötök bele semmibe, csak átvágom a csomókat.
problémáim pedig nyilvánosan nincsenek (a fogyasztó teákkal meg pláne nem, mert nem létező dolgokra utaló fogalom vagy név)
tehát: teát nem neveznék gyógyszernek. a gyógyszereknek mellékhatásaik vannak, viszont gyógynövényeknek amikből pl. teát készítünk én nem tudok ilyen mellékhatásaikról.
továbbá: mint hogy az elhízás nem feltétlen betegség, így nem látom logikus alapját, hogy "gyógyszerrel" de akár gyógyhatású készítményekkel kezeljék ezt.
érdekességként: én most úgy írom, hogy "feltételezzük", de ezek egyébként jobban megfogalmazva TÉNYEKként kijelenthető állítások lennének: az emberi szervezet zsírszövete tartalék tápanyag. energia és tápanyag fölösleg, valamint veszély helyzetben például tápanyag hiány esetén növekedik meg a mennyisége. a 3. eset, amiről az élelmiszeripar és az emberek életvitele tehet: csak a finomított szénhidrátok és a mozgásszegény életmód szerepe. a tiszta cukor, a gyorsan lebomló (és felszívódó) szénhidrátok könnyebben zsírként raktározódnak, mint a fokozatosan energiát nyújtó szénhidrátfélék. alapozom ezen állításokat az eddigi az emberi szervezet működéséről szerzett ismereteimre. minden pontba elfogadok javító jellegű kritikákat. keveset aludtam, lehet rosszul fogalmaztam, vagy nem a legkövetkezetesebben.
vég szó: teák hatóanyagai hol, milyen mechanizmus során ösztökélnék a szervezetet a testzsír felhasználására? ha nincs többlet energia igény, illetve "kalória deficit" akkor a szervezetnek, több évezredes "hagyomány" (de írhatom, hogy ez volt a leghatékonyabb életbenmaradási mód) következtében nem használ el zsírt! nincs olyan, hogy egy bizonyos teát az afrikai éhezőknek kerülniük kell, mert fogyni fognak tőle.
egyéb megjegyzés: hasmenést okozó vegyületek nem növelik a zsír felhasználást, természetesen ilyen hatású teákkal érvet nem fogadok el :)
tea kontra energia/tápanyag mérleg - az ún. energiamérleg az ismert világunk termodinamikai alapjain, az emberi szervezet biokémiai működésén alapulnak.
a teák fantasztikusan jó dolgok! de sajnos nem varázsszerek. egyébként mi ez a cukros / teljes tea?
Ugye ezt a teát, minden étkezés előtt kell meginni! Személy szerint, napi kétszer ittam, reggeli előtt és vacsora előtt. Szóval mielőtt nem kezdtem inni a teát, meg tudtam enni 3 szendvicset, vagy akár egy 5 tojásos reggelit, mellé még édesség stb.! Szóval, amikor megittam a teát, nem bírtam megenni még egy szendvicset sem, sőt szinte egész nap nem voltam éhes! Mellette jól érzetem magamat. Szerintem, igen is vannak ilyen "fogyasztó teák" ami nem azt jelenti, hogy iszod (mellette nem csinálsz semmit és lefogysz) és csoda történik! Nem :D Sok esetben az elhízás BETEGSÉG! Valaki egész nap zabál és úgy lesz mázsás, valaki pedig alig eszik és rettentően elhízik! A tea igenis gyógyszer. Pl. anyukámnak rettentően fájt a gyomra, hasa. A kertből hozott be mindennap citrom füvet, csalánt stb. minden nap itta és elmúlt neki! Régen nem voltak gyógyszerek, Mindent a gyógynövényekkel, gyógyteákkal csináltak! Hidd el, tapasztalatból mondom, fogyasztanak a teák. De persze itt kimondottan a fogyasztás segítő teákra gondolok, hisz A gyógynövények nemcsak testsúlyodat csökkenthetik, de az elhízás szövődményeit is gyógyítják. Lenmag, bolhafűmag, máriatövismag, articsókalevél, gyermekláncfűgyökér, fekete retek, kökényvirág, bodzavirág, kutyabengekéreg, szennalevél, köménymag, édesköménymag, ánizsmag és még sorolhatnám a végtelenségig!
Nem értem, mi ez a kérdés hogy cukros tea? Mit akarsz ezzel mondani? Olvass utána, egyáltalán nincsen igazad. Olyan mintha, azt akarnád bebizonyítani, vagy azt állítanád hogy nem voltak őslények! Vicces :D Kérlek, fejezzd, mert nincsen igazad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!