Lakto-ovo vegetáriánus vagyok és szeretnék fogyókúrázni, de nem igazán tudom mit is egyek. A szénhidráttal pótoltam a húst, hogy jóllakjam, hát ennek elhízás lett a következménye. Tudsz nekem segíteni?
Gombák, fejessaláta, kínai kel, sóska, spárga, spenót, savanyúkáposzta, karfiol, kelkáposzta, feketeretek, kelbimbó olyan zöldségek, amelyeknek magas a fehérjetartalma, ezekből bátran ehetsz, amennyi beléd fér.
Magas a fehérjetartalú még a tofu is, és ha szereted az élesztő (én nyersen elcsipegetek egy fél csomaggal miközben a konyhában teszek-veszek), és a sörélesztő-pehely (bármire rászórhatsz belőle).
Az alacsony energiatartalmú, de magas cukor- ill. szénhidráttartalmú ételekről most nem beszélek.
Az alábbiak mind 150 kcal-t tartalmaznak, és ideális a fehérje-zsír-szénhidrát arányuk (29%-20%-51%) (Elkészítés tetszés szerint, só, ecet, kalóriamentes édesítő, víz ízlés szerint adható hozzá).
Élesztő őszibarackkal és tökmaggal: 5,9 dkg élesztő 14 dkg őszibarack 0,45 dkg tökmag
Répás gomba: 14,5 dkg csiperkegomba 0,27 dkg olívaolaj 14 dkg sárgarépa 3 dkg vöröshagyma
Gombasaláta vegyesen: 10 dkg csiperkegomba 1,8 dkg olívabogyó 15,5 dkg paradicsompaprika 30 dkg uborka (kígyó vagy fürtös)
Lecsós gomba: 12 dkg csiperkegomba 0,24 dkg olívaolaj 12,5 dkg paradicsom 8 dkg vöröshagyma 10 dkg zöldpaprika
Kínai kel almával: 1,4 dkg alma 88 dkg kínai kel 0,06 dkg lenmagcsíraolaj (vagy bármilyen más olaj)
Gomba rizzsel: 0,98 dkg barnarizs 15,53 dkg csiperkegomba 0,26 dkg olívaolaj 6,7 dkg vöröshagyma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!