A termékekre írt tápanyagtáblázat mennyire megbízható?
Vettem aprított sóskát fagyasztva, amire az van írva hogy szénhidráttartalom 100 grammban kevesebb, mint 0,5 gramm.
A kalóriaguru viszont 3,2 grammot ír.
Elég jelentős különbség, mert én hullanak számoltam, de mondjuk 200 grammnál már 6,4 grammot tévedek.
Milyen termékröl van szó - most néztem végig jópárat, mindenhol 3 g körüli CH-t írnak 100 g-ra.
Vagy linkeld be, vagy tegyél fel egy képet, szerintem valamit elnéztél
6,4 g szénhidrát az kb. 24 kalória. Ez jelentős különbség?🤦♀️🤭
Ilyen 20-30 kalória akkor se számottevő, ha fitnesz versenyre készülsz és full szárazon kell a szinpadon megjelenned.
Valamennyi különbség lehet a csomagoláson feltüntetett, és az étel valódi kalóriatartalma közt, keress rá neten, hogy mennyi a megengedett, mert szerintem ezt senki nem fogja tudni itt megmondani.
Hogy néztem volna el? Ez van írva:
Szénhidrát <0,5 g
Vagy ez nem azt jelenti, hogy kevesebb, mint fél gramm? Régen jártam iskolába, de én úgy emlékszem azt jelenti
És nekem 20-30 kalória igenis számottevő. Persze, egyszer nem. De egyfelől ha mindenhol csak 20-30 kalóriát tévednek, akkor az már elég sokra jön ki a nap végére. Napi 1000 kalória körül eszek, nagyon nem mindegy, hogy belefér-e még mondjuk egy fél szelet a rozskenyeremből. (Aminél most már szintén adódik a kérdés, vajon tényleg 100 kalória-e az a 100 kalóriásnak mondott kenyérke)
Másfelől, ha random számokat írnak rá, akkor igazából a fene sem tudja hogy mennyit eszek valójában. Lehet nem is 1000-et, hanem 2000-et vagy akár többet.
Bocs, de AZT ÍRD MÁR LE, milyen sóska volt konkrétan - hol vetted és mi a neve!
Vagy csinálj egy képet a csomagolásról, ahol látható az összetétele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!