SOS! Le szeretnék fogyni, hogyan kezdjem el?
nézd át a diétás oldalakat, és válassz ki egy neked megfelelő diétát. persze, fontos, hogy egészséges legyen, stb. de az én véleményem szerint nem létezik egészséges diéta. lefogyni nem lehet úgy, hogy a szervezeted ne érezze meg. viszont valószínűleg semmilyen maradandó problémát nem okoz majd.
én úgy fogytam le 15 kilót, hogy nem ettem semmilyen szénhidrátot (tészta, kenyér, stb), zsíros, olajos dolgokat, és cukrot. maradt tehát a zöldség, gyümölcs és a hús. vigyázz, mert van, aki nem bírja a szénhidrátmegvonást. én bírtam, szerencsém volt.
az is fontos, hogy kevesebbet egyél mint eddig, és inkább a nap első szakaszában, felkelés után. az utolsó étkezésed ne legyen később délután 5-6 óránál. de ha muszáj enni valamit, gyümölcsöt még nyugodtan lehet este is, főképp magas víztartalmúakat, mert a gyümölcs amúgy is vízhajtó.
számíts arra,hogy a szervezeted ennek ellenére lázadozhat a diéta ellen, ezért nem árt a biztonság kedvéért vitaminokat szedni. C-vitamint mindenképp, de az A, D, B, is fontos, illetve a vas és a kalcium bevitele.
nagyon egészségesek a tengeri halak és rákok. ha ezekkel, legalább részben tudod helyettesíteni a húst, akkor még gyorsabban fogsz fogyni, ráadásul egészségesebb is leszel.
nagyon sok folyadék bevitele kell, az is gyorsítja az anyagcserét, illetve még a zöld teát javaslom, amely enyhe anyagcsere-serkentő hatása mellett a közérzetet is javítja, valamint flour tartalma a fogakat erősíti. bizonyos észrevételek szerint hihetetlenül hatásos rákmegelőző-hatása van, köszönhetően annak, hogy leköti a szabadgyököket. erre rá tudsz keresni interneten.
a kevés evés csak az első pár napban lesz kellemetlen, utána hozzászoksz majd, és nem okoz problémát.
és végül fontos tudni, hogy nálunk, nőknél az evés sokszor olyan függőség, mint bármelyik más szenvedélybetegség. kényszert érzünk az evést.
ezért ki kell váltani más tevékenységgel, ami legalább annyira érdekes, és legalább annyira leköt. nekem bejött a rajzolás, puzzle-rakás, gyöngyfűzés... az a lényeg, hogy komoly agyi munkát jelentsen, és legyen eredménye, amit fel tudsz mutatni.
emelett mozoghatsz is. én sose mozogtam igazán komolyan, mégis sikerült lefogyom. a közeljövőben tervezem, hogy tényleg elkezdem edzeni szervezetemet, mert az sose árt.
a fent leírtak mint saját tapasztalatból vannak, de azt is tudnod kell, hogy mindenkinek más a szervezete. ami nálam nagyon bejön, az lehet, hogy nálad nem. de ennek az ellenkezője is elképzelhető.
ha nagyon nem megy a fogyás, keress fel háziorvost, endokrinológust, hogy kivizsgáljanak.
A megoldás: paleolit étrend. (gógle jó barát)
Ez tényleg azért működik sanyargatás nélkül, mert azt kapja a tested, amire neki VALÓBAN szüksége van. És a testsúly magától optimalizálódik erőlködés nélkül. (Mindenkinek bevált eddig, aki átállt) A tények-tévhiteken sok jó sztori van erről.
igyál... és most jön a lényeg ZÖLD TEÁT minden étkezés után:)
azt mondják hatásos, mert zsírégető szval próbáld ki
Én mindig mosolygok amikor oldalakat írnak,hogy mit lehet enni és mit ne..
Csak egy kérdés..Láttál már egy elhízott vidéki szántó embert? Mert én még nem..és miért? Pedig többnyire igaz fehér kenyeret,szalonnát,csülköt,zsírós kenyeret esznek hagymával..A titok csak annyi,hogy nagyon sokat mozognak..Én 22 kg-tól szabadultam meg úgy,hogy semmiről nem mondtam le.Ettem továbbra is kenyeret,tojást,édességet,és az imádott colámról sem kellett lemondani..De mellette elkezdtem mozogni amit előtte a lustaságom miatt nem tettem meg.Mindenhová gyalog mentem..A gyaloglásnál figyeltem arra,,hogy nagy léptekben járjak így feszült az izmom..Mivel pénzem nincs konditermekre,így elkezdtem otthon lépcsőzni..először csak fél órát mászkáltam fel-le a lépcsőn..(el se hiszed mennyire kifárasztja az embert) Ha panel lakásban laksz akkor megcsinálhatod,hogy többször fel és le gyalogolsz a tizedikre...Majd elkezdtem tornázni is.Eleinte mindig találtam egy olyan csatornát ahol torna volt,később a neten találtam több nagyon jó torna gyakorlatokat(pl: 8 perc hasgyakorlat) Első hetekben a víz folyt rólam,és izomlázam lett..MA már ott tartok,hogy napi 2-3 órát is végig edzek így..Igaz szép lassan de egyszer csak mentek a kilók lefelé..Soha nem számoltam a kalóriákat,és soha nem válogattam,hogy melyik étel egészséges,melyikben van szénhidrát stb..HA minden nap annyi mozogsz,hogy már izzadsz tőle akkor is le fogsz fogyni..
utolsó: nem mindenkinek van ideje/ kedve sportolni naponta. vagy hetente. nekem pl. nincs. és bizonyos sportágakat nem is végezhetek, egészségügyi probléma miatt. időnként görkorizom, vagy tévé tornát csinálok. szívesen mozognék többet én is, de túl nagy macera.
a te dolgod, hogy nem számolod a kalóriákat. én 15 kilót fogytam sportolás nélkül, egészségesen. és nem lett semmi bajom. most vagyok 53 kg a 158 centihez, és még mindig nem vagyok nádszálkarcsú, nagyon nem. de így már jó.
ma 12:40-nek
11.26-os vagyok
Én is ezt mondtam,hogy sem időm sem kedvem nincs sportolni..Ezért nekem is jöttek avval,hogy egyek tengeri mütyürőket(ami nekem megfizethetetlen) vagy egyek ezt -azt..
Én nem tehetem meg,hogy 3 féle ételt főzök nap mint nap.Azért mert nekem fogyózni kell,a család többi tagjának nem kellett..De tudod mire jöttem rá? Hogy szinte mindenki 2-3 vagy még több órát eltölt TV-nézéssel vagy a számítógép előtt..Így a TV helyett most TV előtt tornázom..Az internetet lecsökkentettem 1 órára a másik 1 órát végig tornázom..Ideje mindenkinek lenn,ha ne ma lustaság lenne első helyen..A kedv az olyan,hogy bizony előfordul,hogy nekem sincs kedvem..Ilyenkor is tornázom,csak akkor kevesebbet..Ha ez a kevéske akaraterő nincs akkor felesleges koplalni,kevesebbet enni,vagy a kalóriát számolni..Az se fog menni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!