L-Karnitint elég sport előtt/közben bevinni a szervezetbe, vagy érdemes folyamatosan szedni?
Köszi a reakciót.
Sajnos egyik kérdésedre sem tudom a választ, nem olvastam felméréseket, hogy mennyire kampányolnak mellette, ismerőseim szedik/isszák sport mellé.
Tudnál arról esetleg küldeni egy tudományos cikket, miszerint nincsenek valós pozitív hatásai? (Iróniamentesen kérdezem.)
A napi kalóriabevitelemet sem ismerem pontosan, egy gyors kalkuláció alapján valahol 2300 kcal környékén lehet, 33 éves vagyok, 89 kiló, és heti kétszer sportolok.
Ha vannak fogyási céljaid (vagy akár izomépítési céljaid, vagy akár mindkettő), akkor célszerű lenne bővebben megismerkednek a kalóriaszámolás szabályaival, különben falakba fogsz ütközni.
Ez egy vizsgálati anyag, ami megállapítja, hogy se sportteljesítmény, se testzsír-százalék csökkentés szempontjából nem mutatható ki pozitív hatása az l-karnitinnak, egyedül a sérüléseket követő rehabilitációk során alkalmazva mutatott előnyöket regenerációs szempontból
Ez egy kevésbé tudományos igényű, de szakmailag megalapozott ismeretterjesztő cikk arról, milyen esetekben LEHET jelentősége az l-karnitinnek a sport aspekutásából nézve, de zsírégeti aspektusból biztosan nincs jelentősége:
Kis mértékben mindkettő, de sajnos nem olyanok az életkörülményeim, hogy a jelenleginél sokkal jobban oda tudjak figyelni a bevitt kalóriákra, de persze igyekszik az ember gyermeke.
Köszi.
A második linket tiltja a Malwarebytes, az elsőt át fogom nyálazni idővel (tömény anyag, az biztos).
Nem vitatkozom a tudományos tapasztalatokkal, mert simán lehet, hogy amit én érzek, az csak placebo hatás, de ha én edzés előtt bedobok két l-karnitin tablettát, sokkal jobban pörgök és röbbet bírok, mintha nem teszem.
Ettől függetlenü a zsír nem ettől fog leolvadni.
#5: Köszi neked is, hogy írtál. Az ismerőseim ~ugyanerről számoltak be, hogy lehet, hogy placebo, de mintha többet teljesítenének, és a mai világban, hogy ha már úgy érezzük, hogy valami jobb, az is sokat tud számítani :)
Nem is szeded naponta, hanem csak sport/edzés előtt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!