Kedves fogyni vágyók! Ti hogyan csökkentitek/tartjátok kordában az étvágyatokat?
És mi van az édességehetnékkel? Tudom, tudom, a magas vércukorszint idézi elő, hogy az ember még kívánósabb, de ha a mérhetetlen csoki-/sütiehetnék tör az emberre, akkor mi a teendő? Mert egy idő után a szervezetnek minőségi éhsége lesz, a sok zöldség meg hús ezt nem elégíti ki. Se a mogyoró, magok, méz satöbbi, ami elvileg egészséges.
Jah, és mit tesztek akkor, ha nem egyedül éltek, párotok, gyerekeitek vannak? Akkor még nehezebb megállni, hogy ne egyen az ember olyat, amit nem szabad.
"Mert egy idő után a szervezetnek minőségi éhsége lesz, a sok zöldség meg hús ezt nem elégíti ki. Se a mogyoró, magok, méz satöbbi, ami elvileg egészséges." Én nem ezt tapasztaltam. Amióta leálltam a cukros-lisztes ételekről, pár hét után már nem is kívántam ezeket. Gyümölcsöt szoktam enni, csokiból magas kakaótartalmút. Néha pár szem aszalt gyümölcsöt is. Sütit csak vendégségben eszem, ez elég ritka, otthon eszembe se jut.
Van férjem és gyerekeim. Amikor együtt eszünk, akkor amit ők tésztával, rizzsel, kenyérrel esznek, azt én zöldségekkel. Krumplit néha eszem, rizst kb. heti 1x (imádom a töltött paprikát :)). Az étcsokit, gyümölcsöket ők is szeretik, más édesség ritkán van itthon. A gyerekek néha kapnak valami apró édességet vagy gyümölcslevet (Kubu), amit ők választanak a boltban, de magamnak nem veszek.
Vannak ételek, amit nem szoktam főzni itthon, pl. szilvásgombóc, krumplistészta, grízes tészta és hasonlók, amik szinte csak szénhidrátból állnak. Nekem nem hiányzik, a gyerekek pedig tudnak ilyeneket enni a mamánál, iskolai menzán. A férjem sincs oda ezekért, a húsos ételeket szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!