Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez így hatásos? Burpee

Ez így hatásos? Burpee

Figyelt kérdés
Nagyon sokat ülök a gépnél, munka illetve a "kikapcsolódás" is ott történik. Egy magyar streamer (Blyyy) adott egy tok jó ötletet. A lényege az hogy minden lejatszott játék után (számítógépes játék) 20 burpeet kell csinálni, így megvan a napi mozgás is. Ez kB egy nap 100 vagy akár több burpeet is jelenthet, megfelelő diéta mellet természetesen. A kérdés az lenne hogy ez így hatásos? Felgyorsitja a zsiregetest, anyagcserét, illetve javítja az állóképességet?

2019. júl. 15. 11:12
1 2
 1/12 Mansour ***** válasza:
100%

Először azt hittem, ez valami böfögős dolog... aztán utánanéztem. Ezt úgy hívják, hogy négyütemű fekvőtámasz. Nem tudom, angolban hogy kapta ezt az idétlen nevet...

Napi 100 szerintem még nem fedezi a napi mozgásszükségletet, de persze jobb, mintha semmi sem mozognál, csak a gép előtt ülnél egész nap.

2019. júl. 15. 11:33
 2/12 A kérdező kommentje:

Ja igen, bocsánat. Magyarul 4 ütemű fekvotamasz.

Hát akar lehet ez több is, szerintem erolettol függ, mert azért elég fárasztó tud lenni.

2019. júl. 15. 11:35
 3/12 anonim ***** válasza:

A semminél többet ér, az biztos. A kedvedért délután edzés lenyomok huszat, megnézem mit ír ki az órám, mennyire emelte meg a pulzusom és hány kalória.

Mennyire bonyolult játékokkal játszol amúgy? Én a szobabiciklin Mariokart, meg super smash bros-t simán lenyomok úgy, hogy észre sem veszem, hová röppent el egy óra. Napi rendszerességnél ez sokat számít.

2019. júl. 15. 11:44
 4/12 A kérdező kommentje:

Azt nagyon megkoszonnem!

Hát Pubg, Paladins. Nem igazán kivitelezhető szobabiciklirol sajnos.

2019. júl. 15. 11:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Biztos jobb mintha semmit nem mozognàl:)

Én szimplàn esténként laptopos sorozatnézés közben szoktam tekerni szobabiciklin, meg edzőgépen hasizmot erősítek + súlyzózok, hamar elrepül egy óra:) Így nem is macera rendszeresen mozogni. Nem érzem tehernek.:) Inkàbb jó érzés. Sose gondoltam volna, hogy megkedvelem a mozgàst.

2019. júl. 15. 12:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Gratulálok! :) Ugyan ez a helyzet nálam is, nem muszájnak fogom fel, hanem kellemes időtöltének. Csak remélem használ is valamit
2019. júl. 15. 12:40
 7/12 anonim ***** válasza:

Ez így fejben oké, de erőt is fogsz tudni venni, hogy ugrabugrálj időközönként?

Nem tudom milyen is vagy. Én pl. magamból kiindulva tudom, hogy ötletnek remek, de nem fogom úgyse kivitelezni. Nekem kell a fix idő a tornára, különben tudom hogy elcsalom a dolgokat. Biztos nem tudnám ezt csinálni, hogy elvagyok a játék világában, majd ugrabugráljak, aztán megint vissza a játékba és újra... Inkább tervezz a fejedben egy X burpee-t, csináld meg és kész. Nem fogod tudni így figyleni a fejlődésedet sem.

2019. júl. 15. 12:55
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát pár napja csinalom, eddig teljesen tartom. És még arra is jó hogy levezesd a feszültséget két menet között. Nap végére meg van hogy még én is meg lepődök mennyi burpeet csináltam egész nap. Szóval eddig tökéletes. Reméljük nem fog változni
2019. júl. 15. 13:02
 9/12 Bzs03 ***** válasza:
0%
Uristen dehogy jo, nem gyorsit semmit es nem javit semmit, fogd az edzocipod es menj el konditerembe vagy a szabadba edzeni legalabb 45percet. Vagy menj futni az javitja az allokepesseget es egyel normalisan
2019. júl. 15. 15:22
 10/12 A kérdező kommentje:
Rendben, megertem hogy ezt írod, viszont egy indoklás azért bőven elferne :)
2019. júl. 15. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!