Nyaralás, programok, stb. Ki hogyan?
Napokban gondolkoztam ezen, mivel itt a nyár ugye, programok, hasonlók, és érdekel, nyaralás, strand, bulik, egyebek tekintetében ki hogyan csinálja?
Akár a kajálás, ivás (az összesre értve), akár edzés (ha több napot nyaral az ember valahol, akkor is csinálja?)
(Ez inkább statisztikai jellegű kérdés, amire sztem nincs helyes vagy helytelen válasz.)
Én elve egészséges mozgásban gazdag életmódot folytatok, tehát én egész évben amikor van kedvem otthon tornázom, meg szinte majdnem mindig odafigyelek az étkezésre. Így mikor eljön a nyár, a strandszezon, már egy-két hónappal előtte megvan a formám, mert soha nem engedem el magam és mindig formában tartom az alakom.
Plusz, amikor nyaralni megyünk nem akkor nyilván nem tudok úgy tornázni, mint otthon, de imádok úszni, ilyenkor ezt szoktam csinálni. Meg attól, hogy nyaralás, attól nem fogom két pofával zabálni az édességeket, ha eddig se tettem.
Az egészséges életmód egy életvitel, amit mindig tartasz és nemcsak pár hónapra, nyár előtt, hogy pl. topp formában legyen az alakod.
"Az egészséges életmód egy életvitel, amit mindig tartasz és nemcsak pár hónapra, nyár előtt, hogy pl. topp formában legyen az alakod."
=>
Aki nem extrém sötét, az ezzel tisztában van, viszont nem kapcsolódik a kérdéshez.
Olyanokra vagyok kíváncsi, hogy aki alapjáraton egészségesen főz, nem használ fehérlisztet, nem eszik fehérkenyeret, cukrot, stb.
Az ha elmegy nyaralni, vagy kimegy a strandra, eszik-e lángost/gyrost/hamburgert, amik ugye fehérlisztből vannak, eszik-e fagyit, süteményt, stb, amik eléggé cukrosak, stb, vagy otthonról viszegeti az előre elkészített cuccait, és azt előszedegeti, miközben mondjuk a társaság többi tagja megveszi, amit ott lehet. (Nem volt szó kétpofára zabálásról. Nem is a mennyiségről van szó, inkább a került dolgok fogyasztásáról.)
Iszik-e alkoholt...
1 hetes nyaralás alatt kondizni se nagyon van lehetőség, már persze aki jár, de neki áll-e tornázni, miután hazaesnek a városnézésből, strandról, kirándulásról, visz-e magával nyaralni súlyzókat, gumiszalagot, meg mittomén...
Így lehet, érthetőbb a kérdés.
" Nem is a mennyiségről van szó"
Most attól, hogy nyaralás alatt megeszek két lángost, meg két gombóc fagyit még nem dől össze a világ. Ez simán belefér.
Ha nem vagy beteg, tehát ugye van, aki gluténérzékeny, műtét miatt diétán van..stb. akinek muszáj tartania az étrendjét, akkor nincs semmi baj, ha nem úgy táplálkozol, mint ahogy otthon.
Mindig a mennyiségtől függ minden.
Nálam egész évben előfordul, hogy néha megeszek egy hamburgert, elmegyünk fagyizni, nagyinál betolok simán 3 szelet rántotthúst gondolkodás nélkűl. Én nem tudok 100%-ban lemondani ezekről. Alapjáraton egészségesen étkezem, ennyinek bele kell, hogy férjen.
Régen versenysportoltam, minden nap meghaltam 2-3 órán keresztűl, 12 éven át. Most már csak olyan mozgásformát végzek, ami jól is esik. Hosszú séta, laza kocogás, úszás, erősítő edzések. De ha kánikula van akkor eszembe sem jut, a túlélésre jászom (bár engem nagyon megvisel a meleg).
Szerintem attól függ, hogy kinek mi a célja. Én ezt az egészségemért teszem, nekem ez bőven elég. De nyilván aki komolyan sportol, annak ez nem fér bele (nekem sem fért bele 12 évig versenyszezonban)
Kaja tekintetében az elérhető dolgokból igyekszem a legjobbat választani. Lángost évek óta nem ettem, nem is hiányzik az olcsó olajban sült finomliszt... Fagyit laktózérzékenység miatt nem szoktam enni, ha van tejmentes, akkor talán, ha éppen van kedvem. Idei nyaraláson 2 hét alatt egyszer volt ilyen. Inni ásványvizet szoktam, nagy ritkán 1 pohár narancslevet. Ha olyan helyre megyünk, ahol nem valószínű, hogy találok értelmes ennivalót, viszek magammal egy zacskó kesudiót vagy mandulát, biztos ami biztos, azzal elég sokáig elvagyok. Strandon előfordul, hogy tudok venni friss gyümölcsöt, jobban esik, mint a meleg ételek vagy akár a fagyi.
Nyaraláskor nem szoktam tornázni, de elég sokat szoktunk gyalogolni, ha van lehetőség, úszok is, ennyi nekem bőven elég. Bulizni nem járok, csak barátokhoz szoktunk elmenni, és mindig én vagyok a sofőr, úgyhogy fel sem merül, hogy alkoholt igyak (de szintén nem hiányzik). Ha megkínálnak sütivel, általában megkóstolom, de nem szoktam nagy mennyiséget enni, csak 1-2 darabot.
"én pl full felpuffadok, ha össze-vissza eszek és sok alkoholt fogyasztók"
Ez nálam is így van, sörtől garantált.
Az alkohol leginkább nálam száraz vörösbor Zero colaval. Nincs benne cukor, amitől rosszul legyek, és attól annyira nem puffadok.
A fehérlisztes dolgoktól szintén felpuffadok.
A kérdés leginkább azért jutott eszembe, mert voltunk mi is most 3 napot vidéken. Gyorskaját csak az első nap ettünk, mivel mentünk sokat, nem nagyon volt másra lehetőség. Többi nap meg anyukám főzött, de ott a boltban pl tk. pékárut nem is találtunk. Meg 1-2 jégkrém lecsúszott, nem számoltam semmit, nyilván meghaladtam.
Amúgy számolom. Van, hogy eszek fagyit amúgy is persze, de beleszámolom a keretembe.
Sportot én függesztem ilyenkor. Napi 5 km séta megvan naponta, ennél több nekem ilyenkor nem megy.
Nagy átlag az évben amúgy nem nagyon eszek fehérlisztes, cukros, olajos cuccokat, már jópár éve. Mozgásra nehezebb rávennem magam, ezért is rossz, ha kihagyásom van, mert akkor annál nehezebb.
Minden korulmenyek kozott ragaszkodom az etrendemhez. Nem eszek semmi hizlalot. Ha tudom, h nem elerheto normalis kaja, akkor viszek magammal vagy jol bereggelizek, es csak estere ehezem meg, strandon max 1-2 alma, afonya, esetleg olajos mag.
Ha reggelire eszem egy jo sonkas/kolbaszos rantottat rengeteg zoldseggel, estig kibirom. Mondjuk hetvegen, mikor kesobb kelek, akkor is igy csinalom.
48/165 vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!