Anorexia utáni hízás? Szükséges? Hogyan épüljek föl szépen? Kell egyáltalán híznom?
43-45kg körül mozog a súlyom, 176cmes lány vagyok.
Igazából szeretnék meggyógyulni, de attól félek, hogy a végén elhízott leszek.. Mostanában megjött a kedvem az evéshez, és azt vettem észre, hogy 4 óráig simán megeszek/iszok 2000kcalt. A legfőbb célom az, hogy ne hájat növesszek magamra vissza, hanem valahogy izmosodni szeretnék. Ehhez elég otthoni torna, gyakorlatok?
Nagyon félek, hogy hájas leszek,emiatt 5 után már nem nagyon szoktam enni...
Ja és normális napi majd em 2kg súlyingadozas?
(+nincs menstruációm)
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
Ha nincs menstruaciod meg amugyis szerintem mindenkepp kell egy kicsit hiznod, foleg ha vannak ilyen tuneteid mint pl menstruacio kimaradas, hajhullas , extrem ehseg stbstb...azert nincs menstruaciod sem mert a szervezeted mas fontosabb dolgokra hasznalja azt a keves energiat nem pazarolja ilyen dolgokra mint pl hogy megjojjon. Kezdj el normalis mennyisegeket enni de mellette persze kezdj el mozogni , viszont eloszor lehet meg nem lesz hozza erod.. ha van csinald nyugodtan, ha nincs akkor adj magadnak idot ...
ez az 5 utan meg 6 utan nem eves egy nagy hulyeseg , ezeket felejtsd el , egyel amikor tudsz es jolesik.
Es a merleget is felejtsd el... amit a tukorbe latsz arra alapozz, a merleg egy szam, nem jelent semmit... foleg gyogyulo anorexiabol pont ne a merleggel foglalkozz, hidd el semmit se jelent, mert nekunk betegeknek mutathat barmennyit , sose lesz jo, nemigaz?...:) Egyebkent meg teljesen normalis de ne merd magad naponta, sot mint mondtam , semmikor.
Kivanom ,hogy sikeruljon felepulnod! ❤️🙏🏽
elso vagyok
a 2000kcal BORZALMASAN keves!
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!
Igazából már voltam mindenkinél, csak személyi edzőnél nem, pedig az penne a legjobb szerintem. Fejben már elraktam magamnak, hogy ez így nem jó, de nagyon félek attól, hogy zsírt fogok felszedni, amit persze mindenképp el akarok kerülni..
A 2000kcal kevés??
És köszönöm a biztatást 😊
az edzés a kulcs.
Ha rendszeresen edzel, akkor izmosodni fogsz, és szinte lehetetlen így elhízni. Az izom ugyanis rengeteg energiát fogyaszt, még nyugalmi helyzetben is. Így szinte bármennyit ehetsz (és kell is, mert a mozgás energiát igényel). Szép formás, feszes leszel.
45 kg 176 centihez nagyon kevés. Én 173-hoz vagyok 55kg, és így is mindenki cseszeget, hogy túl vékony vagyok. (olyan 58-60 kilóval lennék tökéletes szerintem, közérzetileg és anatómiailag is)
Én nem voltam ilyen "nagyon nagyon durván anorexias". Nagyjából megvolt minden nap minimum 800 kcal.
Amúgy utolsó, régebben eléggé izmos voltam és jó sokat mozogtam.. Na, akkor tényleg annyit ettem, amennyit akartam, mert nem látszott meg rajtam semmi, csak aztán elkezdtem magam máshogy látni..
Én is pont olyan magas vagyok, mint te és a legalacsonyabb súlyom 45 kg volt. Én itthon szoktam tornázni és néha, ha van kedvem, akkor szoktam lemenni konditerembe, de ott is leginkább futni szoktam. Most vagyok 56-7 kg, de még mindig ugyanazokat a nadrágokat, ruhákat hordom, mint 45 kilósan, centikben mérve még kisebb is vagyok, mint akkor. A súlynövelés nem annyira szembetűnő, mint azt mi gondoljuk/látjuk, szimplán csak annyira a testünkre vagyunk fókuszálva, hogy azt hisszük. Persze, nem mondom, hogy nem látszik a változás, de ez a változás más. Végre nem úgy nézek ki, mint aki haldoklik. A súlyingadozás az teljesen normális, ne aggódj amiatt, az mind csak víz/kaja ami még benned van.😊
Ne félj, biztosan nem leszel túlsúlyos, egyél annyit amennyi jól esik és azt ami jól esik, tudom, hidd el tudom milyen nehéz, de annyira megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!