Cukormentes coca-cola?
A diétának nem biztos, hogy árt de hosszútávon nem egészséges. Időnként nekem is vannak periódusaim, amikor egy héten többször iszok kólát, pl. vizsgaidőszakban, amikor kell a pörgés, meg valami jutalom.
Én azt javaslom, hogy ebből ne csinálj rendszert, vagy ha már azzá vált, akkor próbálj leszokni. Kezdésként minden másnap igyál, aztán 3-4 naponta, majd a heti egy szerintem már inkább elfogadhatóbb hosszútávon is esetleg.
Egyébként a fogakat is roncsolja. A szájban lévő baktréiumok a fogakon maradt baktériumokat elfogyasztva sav termelődik, ami roncsolja a fogzománcot. Ugyanezt csinálja a kólában lévő foszforsav is. És ezen a fogmosás sem segít, sőt, közvetlen mosva még káros is a fellazult zománcrétegre nézve.
Nem ördögtől való a kóla, de mint mident, ezt is csak mértékkel érdemes. Egyébként puffaszt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!