Útifű maghéj kihagyható a süteményekből?
Figyelt kérdés
Cukormentes joghurtos meggyes süteményt szeretnék sütni, és szerepel a receptben az útifű maghéj is. Ez a hozzávaló elhagyható? Mennyire fontos összetevő általában a süteményekben? Mik a tapasztalataitok? A válaszokat előre is köszönöm!2019. jún. 16. 10:24
2/4 anonim válasza:
Ez a cucc kocsonyásodik meg benne, és ragasztja össze tojásmentes receptekben. Ha kihagyod, nem hiszem, hogy süti lesz belőle...
3/4 anonim válasza:
Mehet bele len- vagy chiamag helyette
Vagy almaszósz, banán (ez nem tudom, mennyire fér bele), mogyoróvaj...
4/4 eddmagadegeszsegesre válasza:
Az útifű maghéj az elkészítés folyamán a sűrítő-állagjavító szerepét tölti be. Íze nincs, így az kész sütemény élvezeti értékét nem befolyásolja. Élettanilag pedig hasznos a rost-tartalom miatt. Ha megfelelő sűrűségűnek találod a kikevert masszádat az útifű maghéj nélkül is, akkor nyugodtan elhagyhatod. De helyettesítheted egyéb szilárd összetevőkkel is, amelyek a kívánt állagot fogják az útifű maghéj helyett eredményezni. Én pl. gyakran használok zabpelyhet, amelyet -ha homogén tésztát akarok- gyakran mixerben porrá (lisztté) zúzok. Nagyszerűen sűrít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!