Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez a rész a receptből kihagyható?

Psychojoker kérdése:

Ez a rész a receptből kihagyható?

Figyelt kérdés

[link]


Adott ez az oroszkrém torta receptazon része hogy-"A cukrot a tojás sárgájával és az egész tojással,folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük"


Ez a tojás hőkezelése miatt van, vagy alapból kell a piskóta miatt. Ezt azért kérdezem mert ha csak a hőkezelés miatt van akkor inkább kihagynám(úgy is sütve van a piskóta) mivel sose csináltam hőkezelést s bizonytalan vagyok benne



2018. aug. 21. 17:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha kihagyod, egész más lesz a tészta, nemcsak hökezelés, hanem az állaga miatt kell.
2018. aug. 21. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez a recepthez kell, de ne gondolj nagy ördöngösségre, nekem elsőre sikerült anno, pedig féltem tőle :D
2018. aug. 21. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Akkor megbírkózom vele,

vettem maghőmérőt amúgy, az a 85 fok tényleg annyi? Nem fog elkezdeni sülni?

2018. aug. 21. 18:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Mint előttem írták, ez a lépés nem hagyható ki.


Ez tulajdonképpen a francia és olasz konyhában használt alappiskóta.


[link]


[link]


Az én szakácskönyvemben 45 °C van, de hőmérő híján én csak az ujjammal szoktam ellenőrizni, mint ahogy a Farkas Vilmos receptben is van, amikor már csípi az ujjad, akkor jó. Nekem a 85 °C soknak tűnik, én nem melegítettem 45 °C fölé sem.


A felvert hab (vagy igazából már szinte krém) sűrűségét úgy tudod ellenőrizni, hogy a habverővel amikor elhúzod a krémet, le tudsz írni egy 8-as alakot úgy, hogy megtartja az alakját.


Sok sikert!

2018. aug. 21. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt hőmérőm, meg semmi, érzésre csináltam :)


Persze, ha vengédségbe kell sütni valamit, akkor még az ezerszer elkészített muffint is elbxom :D

2018. aug. 22. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Egy gyors kérdés még...

a videón ha jól látom s értelmezem krémnél a forrásban lévő tejhez adja hozzá az elkevert tojás sárgájás részt, ez így helyes vagy nem fog a sárgája kicsapódni vagy valami?

2018. aug. 23. 13:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a tojássárgájás keveréket hidegen kezdi felforrósítani, ha a forrában lévö tejbe tenné, akkor azonnal kicsapódna.

Viszont ami sokat segíthet, ha nem direkt melegíted a tojásos keveréket, hanem göz fölött, akkor sokkal biztosabb, hogy nem kapja le az alját és szépet felverödik.

2018. aug. 23. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!
2018. aug. 23. 19:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!