Ez a rész a receptből kihagyható?
Adott ez az oroszkrém torta receptazon része hogy-"A cukrot a tojás sárgájával és az egész tojással,folyamatos kevergetés mellett csípősre melegítjük"
Ez a tojás hőkezelése miatt van, vagy alapból kell a piskóta miatt. Ezt azért kérdezem mert ha csak a hőkezelés miatt van akkor inkább kihagynám(úgy is sütve van a piskóta) mivel sose csináltam hőkezelést s bizonytalan vagyok benne
Akkor megbírkózom vele,
vettem maghőmérőt amúgy, az a 85 fok tényleg annyi? Nem fog elkezdeni sülni?
Mint előttem írták, ez a lépés nem hagyható ki.
Ez tulajdonképpen a francia és olasz konyhában használt alappiskóta.
Az én szakácskönyvemben 45 °C van, de hőmérő híján én csak az ujjammal szoktam ellenőrizni, mint ahogy a Farkas Vilmos receptben is van, amikor már csípi az ujjad, akkor jó. Nekem a 85 °C soknak tűnik, én nem melegítettem 45 °C fölé sem.
A felvert hab (vagy igazából már szinte krém) sűrűségét úgy tudod ellenőrizni, hogy a habverővel amikor elhúzod a krémet, le tudsz írni egy 8-as alakot úgy, hogy megtartja az alakját.
Sok sikert!
Nekem nem volt hőmérőm, meg semmi, érzésre csináltam :)
Persze, ha vengédségbe kell sütni valamit, akkor még az ezerszer elkészített muffint is elbxom :D
Egy gyors kérdés még...
a videón ha jól látom s értelmezem krémnél a forrásban lévő tejhez adja hozzá az elkevert tojás sárgájás részt, ez így helyes vagy nem fog a sárgája kicsapódni vagy valami?
Szerintem a tojássárgájás keveréket hidegen kezdi felforrósítani, ha a forrában lévö tejbe tenné, akkor azonnal kicsapódna.
Viszont ami sokat segíthet, ha nem direkt melegíted a tojásos keveréket, hanem göz fölött, akkor sokkal biztosabb, hogy nem kapja le az alját és szépet felverödik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!