Fogyáshoz mi jobb? Bicikli vagy futás?
A biciklivel főként a lábaidat mozgatod, a futás a legtöbb izmodat átmozgatja, így valóban az a célravezetőbb.
Viszont ha nagyon nagy súlyfeleslegből fogynál és kis mozgástól is könnyen kifáradsz (pl. gyorsabb séta), akkor érdemes biciklivel kezdeni, kevésbé veszed észre, hogy sportolsz, jobb élmény és megedz. Ha mellette van lehetőséged, akkor járj el úszni, szintén átmozgatja a testedet, de nem izzadsz le.
Túlsullyal futni = izületi kopás és sérülés.
Kerékpáros edzéssel is mindent át lehet mozgatni. Spinning edzésünkön előbb fog elfáradni a vállad és a hasizmod, mint a lábad.
A fogyáshoz a leghatékonyabb ha nem eszel. De úgy tényleg nem (értsd: korog a hasad, éhes vagy, de ha eszel is akkor is keveset)
Saját példáról tudom. 8.-ban táborban begyulladt a fogínyem, aftám lett, s megégett a nyelvemen egy ízlelőbimbó. Alig tudtam enni, de a szűk hét alatt 6 kg-fogytam, úgy hogy nem is akartam, s nem mozogtam többet, mint máskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!