Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mivel lehet helyettesíteni...

Mivel lehet helyettesíteni főzés/sütésnél az olajat?

Figyelt kérdés
Hallottam hogy a zsír egészségesebb ez igaz? Próbálok mindenből minimális mennyiséget használni.
2019. jún. 8. 12:17
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
Kókuszzsírral főzök, sütök mostanában. Állítólag az egészséges. Hosszú távú hatásáról még nem tudok beszámolni.
2019. jún. 8. 12:42
 2/10 anonim ***** válasza:
39%

Igazság szerint a legtöbb ételhez még csak nem is kell olaj. Ha a rántott husit kihagyod az életedből, akkor minden más megy olaj nélkül (vagy nagyon minimál zsiradékkal). Ha teflonserpenyőt használsz, abba pl nem is kell a húsokhoz, pont elég, ami kisül belőle.

Az olajban sütős krumpli megsüthető tepsiben sütőben olaj nélkül.

2019. jún. 8. 12:44
 3/10 anonim ***** válasza:
51%
Teflon serpenyővel, forró levegős fritozzel és sütővel
2019. jún. 8. 13:27
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Ne főzz kókusztsírral, mert nagyon környezetterhelő. A legjobb a disznózsír, mert egészségesebb mint az olaj, olcsóbb, és még az íze is jobb.
2019. jún. 8. 13:35
 5/10 anonim válasza:
46%
Én a húsokat, zöldségeket kevés vajon szoktam sütni tűzhelyen. Sütőben kevés olívaolajon. A kókuszolaj is lehet megoldás, egy fokkal egészségesebb, mint a zsír vagy a napraforgó olaj.
2019. jún. 8. 13:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Disznózsír
2019. jún. 8. 15:02
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

Bizony, meg lehet lenni olaj nélkül. Én amihez bő zsiradék kell, sertés zsírt használok, illetve sertésből, marhából készült pörkölt alá szintén sertés zsírt teszek.

Szárnyasokhoz kacsazsírt használok, amiből nekem mindig van itthon, mert időnként veszek kacshájat és kisütöm.

Könnyű ételekhez, mint pl. hal, vajat vagy olíva olajat teszek alá.

Zöldségek grillezéséhez olíva olajat használok, de szintén ízletes vajjal is.

2019. jún. 8. 15:10
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb a zsír, bármilyen csak ne olaj legyen.
2019. jún. 8. 21:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Én sertészsírral. Rendbe jött tőle az emésztésem, miután átálltam erre, az étolajról. Utólag jöttem rá, hogy az olajtól volt nagyon gyakran hasmenésem. Mióta dobtam, és cseréltem zsírra, semmi bajom.
2019. jún. 9. 00:20
 10/10 anonim válasza:
Mi gázolajjal, vagy fáradt-olajjal főzünk. fincsi!
2019. júl. 3. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!