Nyár végére szeretnék egy olyan 8-10 kilót leadni, mit gondoltok erről?
- Futás heti 1x, egyre nagyobb távokat, lassan emelve
- Walkenergie heti 1x
- otthoni torna heti 2x kb. 45 perc
És étkezés szempontjából:
Napi 5x evés.
Reggelire variációk: zabpehely/kása, kefir, müzli, gyümölcs, túró, ritkán teljes kiőrlésű kenyér, ilyesmik.
Tízóraira: gyümölcs, joghurt
Ebédre: rizs, leves, saláta, lencse, natúr csirke, tonhal, ritkán tészta
Uzsonnára: humusz, zöldség, joghurt, gyümölcs
Vacsorára: főtt tojás, túró, joghurt, sonka, zöldség stb.
Bármi tippet, változtatást szívesen fogadok!
175 cm vagyok, és szeretném az 53-55 kg-t elérni.
"Igazából formálódni akarok meg szálkásítani, nem csontsoványra fogyni. :)"
Akkor miért olyan irreálisan alacsony a célsúlyod a magasságodhoz képest? Feszesebb, formásabb az izomtól leszel, ami súlygyarapodást is okoz; fogyással csak még zsírosabb lennél, tipikus fatskinny.
Igen, tudom, hogy az izom többet nyom a zsírnál, és ez jogos. Csak kell egy szám, amire azt mondom hogy "oké".
De akkor tegyük fel, hogy azt nem nézem, mozgás szempontjából elegendő lehet amit írtam? A futás a kardio miatt, a Walkenergie és a torna pedig az erősítés része lenne.
A kaja így oké szerintem, sportolj minél többet, akár többet is, mint amit ide leírtál! Erősíts, vagy csak biciklizz, görkorizz, ússz, bármi, élvezd a mozgást :) én egy centivel vagyok nálad alacsonyabb, 58-59kg körül mozgok, vékony vagyok, de szálkás, izmos (megyei szinten sportolok egyesületben, ami tudom, hogy nem profi, de azért nem az az egyedül tornázgatom picit típusú mozgás van az életemben).
Az 53-55 tényleg kevés, 55 alá ne menj. Ne (csak) a kilókat nézd, hanem a centiket, meg a tükröt. Csinálj bizonyos időközönként (1-2 hetente) képet, fehérneműben, több szögből, mert magadon nem biztos, hogy látni fogod a különbséget, de a képek majd segítenek ;)
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!