LE még nem fogytam, (mert folyamatban van, és még csak az elején járok), de eddig 9 kg-t fogytam bő 2 hónap alatt.
Szénhidrátszegény diéta-magasabb zsír és fehérjefogyasztással. Némi mozgással, ami még kevés és nem rendszeres, sok a felesleg, fáj mindenem. Néha megy a heti 3x 45-50 perc, néha csak 2 nap és van hogy kihagyom, mert nem megy még.
A diétát (új életmódomat) nagyon élvezem, miután lejöttem a masszív cukor és finomított szénhidrátfüggésről (3 napos kemény folyamatos fejfájás társaságában), semmi gondom kaja a betartásával, nem éhezek, nem koplalok, nem számolgatok kalóriákat, csak a mozgás még problémás. Teljes sikersztori pfff, talán 2,5 év múlva:)
Jah... a fogyás az egy nagyon időigényes dolog és türelemjáték, szívás, de ez van:) Azért az első kifogyott gatyám kárpótol és rengeteg erőt képes adni az embernek egy ilyen fajta sikerélmény:)
Leírom a történetem, hátha segít.
Kiskorom óta dagi voltam, 14 éves koromra sikerült 100 kiló fölé mennem. Akkor még buta voltam és a környezetem is azt mantrázta, hogy csak úgy lehet lefogyni, ha nem eszünk. Sajnos, vagy nem sajnos ezt be is tartottam, szépen lefogytam 60kg-ra, de brutál volt, a vége felé már csak napi egy almán éltem, hullott a hajam, és nem mertem enni semmit, akármennyire is éhes voltam. Azután ugye, hogy ebből a kezdődő anorexiából kizökkentettek és mertem enni, ugyan nem jött vissza az összes leadott kiló, de megint hízni kezdtem, 80kg-ig meg sem álltam, pedig napi 1x ettem. Ez nagyon nem működött, a testem csak raktározott. Kicsit tájékozódtam, utánaolvastam a test működésének, a tápanyagoknak és idén márciusban életmódot váltottam. Ez ezerszer jobb módszer, mert nem éhezem, jókat eszem napi többször, és 9 kg-t fogytam eddig éhezés nélkül.
Módszerem a következő: kalóriaszámlálás és sport, illetve odafigyelek, hogy a bevitt kalóriák összetétele megfelelő legyen. Ez azt jelenti, hogy mindent magamnak kell főznöm.
Mai napom pl:
Reggeli: 2 db virsli (80% hústartalom), 4 db abonett, 1 db paradicsom (298 kcal)
Ebéd: 300g Zöldborsófőzelék (zöldborsó, víz, natúr joghurt, zabpehelyliszt-ha gondolod leírom a pontos receptet, mert így egészségesebb és kalória szempontjából se mindegy), 150g Csirkepörkölt (434 kcal)
Uzsonna: 25 g zab, 150 g 1,4% natúr joghurt, 1/2alma beleaprítva (200 kcal)
Ez így összesen: 932 kcal, ami még mindig kevés, 1200 lenne a minimum, úgyhogy ,,edzés" után eszek 2 db főtt tojást, de csak mert szeretem.
Mint láthatod, éhezés nélkül is le lehet fogyni, csak energiát kell befektetni abba, hogy utánanézel az ételeknek és ha úgy van, kísérletezel, hogy hogyan készíthetnéd el egészségesebben, mert nem mindegy, hogy csupa szénhidrátot eszel, amiből ugye kevesebbet kell és éhezel és ugyan hiába fogysz de csúnya lesz az eredmény, vagy odafigyelsz egy kicsit, jókat eszel, tornázol, edzel, stb. és vígan fogysz.
174/69 20L
Zabkása: 25g zabot beleöntök egy kompótosba, munkahelyen bögrébe, egy fel almát apróra kockázok(tetszés szerint lehet bármilyen gyümölcs , zöldség , vagy fahéj) és egy pohár natúr joghurtot ráöntök. Isteni finom, gyors és laktat.
Zablisztes zöldborsófőzelék: 450g zöldborsó , 1 liter víz, 330g natúr joghurt , 50g lovediet zabpehelyliszt
A borsót vízbe megfőzöd és behabarod a lisztes joghurttal.
Ha egy picit is odafigyelsz és atalakitod a recepteket úgy, hogy ugyanazt az ízt elérd egészségesebb hozzávalókból, akkor éhezni nem fogsz, mert normál mennyiséget ehetsz belőle , csak vezesd a bevitt kalóriákat és rögtön látni fogod, hogy mi mennyi és mennyire éri meg.
Édessegnek vasárnap Zabpalacsintát csináltam, ami megint pofon egyszerű: 1 banán, 1 tojás és annyi zab amennyi szükséges a megfelelő állag elérése érdekében.Ezt kisütöd serpenyőben és kész is.
Az, hogy drágább az egészségesebb élelmiszer ne tantoritson vissza, mivel sokáig elég. Minden nap főzök, mint azelőtt , és sose jöttem még ki ilyen olcsón, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!