Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen fogyókúrázó módszert...

Milyen fogyókúrázó módszert ajánlanátok középkorú férfinak?

Figyelt kérdés

Milyen fogyókúrázó módszert ajánlanátok középkorú férfinak?

A reggeli étkezés valahogy nem megy, nem vagyok éhes. Délbe kajálok jobban, A melót kissé fizikainak is mondhatnám. Este mikor hazaérek akkor van a nagy kajálás. Normális ételekkel. Napközben sok kenyér jellemzi (szendvics, pogácsa).

Most 2-3 év alatt feljött még plusz 10kg, amit már sokallok! Anélkül se leszek sovány, de ez már sok, mozgásban is hátráltat és jobban is fáradok.

Ezt szeretném leadni.

Mit tanácsolnátok? Akár étrend akár tabletta vagy mozgás terén?

Koplalás nem szeretnék, úgy erőm se lenne. A napi fehérje meg kell.

Napi 15-20 perc súlyzós, kardió edzést munka után be tudnék iktatni, de többre nem nagyon lesz energiám, mert az másnapra is kell.

2019. máj. 7. 22:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem fogyókúrát ajánlok, azok nagyon drasztikusak, rövid távúak, megvonásokra, koplalásra építenek, egyhangúak, unalmasak, tönkreteszik az anyagcserédet stb..., hanem életmódváltást, diétával, és mellé mozgást. Anélkül, hogy bármit tennél érte, sajnos nem megy a dolog. Tudatosság, odafigyelés kell hozzá, foglalkozni kell vele.

Nincsenek csodapirulák, tabletták amitől le lehet fogyni. Kemény meló van minden leadott kiló mögött.

Én még csak 9 kg-t fogytam március 1 óta, de ehhez is radikális változtatásokra volt szükségem, és persze még évekre van, mire teljesen le tudok fogyni.

Lényegében egy alacsony szénhidráttartalmú diétát követek amihez magasabb zsír és fehérjefogyasztás társul. Ennyi. Mellé amennyit tudok, elkezdtem mozogni is, sima hasra dolgozok, karokra, és szobabicikli heti 3x 45-50 perc. Több még nagyon nem megy, derekam, térdeim fájnak a rengeteg feleslegtől. 3-mas stádiumú (legsúlyosabb) elhízásból indulok egyébként, és hormonzavaraim is vannak.

2019. máj. 8. 00:40
 2/10 anonim válasza:
100%

>Napközben sok kenyér jellemzi (szendvics, pogácsa).

Meg is találtam a problémádat.

2019. máj. 8. 00:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Jah... finomított szénhidrát.:( Nekem masszív 3 napos fejfájás volt, mire lejöttem a függésről. Nem egyszerű.
2019. máj. 8. 00:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

#2, #3 - bizony :)

Én azt vettem észre, hogy ha nem eszek kenyeret meg cukros, lisztes ételeket, sokkal tovább tart, mire megéhezem. Üres kalóriák, nem laktatnak, semmirevalók szerintem. Olyan jó nélkülük, több az energiám, azóta nincs kajakóma sem, napközben sosem vagyok álmos, jobban esik a mozgás is. LCHF rulez :)

2019. máj. 8. 09:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Mondjuk én eszek kenyeret , de nem fehérlisztből.:) A chba meg nekem belefér napi 3db. 3-mas voltam.

De azért àldàs az LCHF:)

2019. máj. 8. 12:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem leírtakhoz csak annyit tennék hozzá, úgy tűnik nemcsak az étrended rossz, de még az elosztása is. Nem este kéne nagy kajálás, a napközbeni kenyér, pogácsa pedig nem ideális, hiszen gyors szénhidráton kívül nem nagyon van benne más. Na jó, a pogácsában van még zsír is :) Még ha esetleg teljes kiőrlésű verzió lenne, akkor oké, de a szükséges fehérje mennyiséget ebből akkor sem fogod bevinni.

A 15..20 perc edzés kevés, minimum 30..35 percet kéne rászánni. Enregiád nem attól lesz, hogy nem mozogsz, hanem hogy megfelelően táplálkozol. Reggeli (vagy legalább tízórai) mindenképp kellene, persze nem pogácsából :)

2019. máj. 8. 12:07
 7/10 A kérdező kommentje:
Tudnátok mondani 2-3 ételt amit szenvics helyrtt utravslóul lehetne vinni és fehérjedús is?
2019. máj. 9. 00:01
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Két szelet rántott hús, közé a harmadik :)

Viccen kívül (bár nem teljesen komolytalan az előbbi):

- főtt tojás / sült hús / sajt, mellé összedarabolt nyers zöldségek,

- kisétkezésre: olajos magvak pl. mandula, dió, mogyoró, mellé mehet egy kis gyümölcs, kefír, natúr joghurt is.

2019. máj. 9. 10:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Összesen 69kg-ot fogytam az elmúlt 6 évben.

145ről 76 vagyok most.

2 könyv amit nagyon érdemes elolvasni

Sárga kapszula, ez egy internetes könyv, google meg lehet találni.

Harcosok étrendje magával az elvvel próbálkoztam, nekem nem jött be, de rengeteg magyonhasznos infó van benne a táplálkozásról.

Napi max 3 szor kajálok, de legtöbbször 2* nagy adagot, nem az számít, mikor, nem az hogy mekoora adagot, csakis a napi össz kalória bevitel, illetve a szénhidrát, fehérje, zsír aránya.

+ Testmozgás.

Szobabiciklivel kezdtem, aztán mivel az túl hangos vokt, nem lehet mellette filmezni, csináltam magamnak egy sámlit, azon lépcsőzöm, fel a sámlira, le a sámliról minden második nap 1-1 sorozatrészt átlag 40 percet

2019. máj. 10. 11:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Ui, rengeteg gyors szénhidrátot eszem a mai napig, sőt, álati fehérjét is max heti 2*… napi fehétjebevitelem kb 0.8-1gramm * testtömeg... Szóval az itt elterjedt hitrendszerrel erősen szembemegyek...
2019. máj. 10. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!