Megoldható ez így? 😢😭
Szóval az lenne a kérdésem hogy kevés pénzből hogy oldjam meg hogy fogyózzak? Sajnos most munkakeresés van folyamatban de ha lesz meló akkor sem lesz tul sok pénz mert kell pár hónap vagy 1 év mire ossze szedjuk magunkat a parommal.
De a lényeg az hogy sajnos most elég hizlaló kajákat tudunk csak főzni ami olcsó...mert ő nem akar fogyozni , és két féle ételet nem csinálhatok... :(
Ilyeneket tudunk csak kb: spagetti(hus nélkül , konzervel) turos teszta, krumplis tészta, chilis bab,fozelekek,paprikaskrumpli, kenyér , párizsi.. ilyesmiket :/
Sajnos kb.40 kiló feleslegem van ...vagy kicsivel több..nem merem magam mérni :(
Ti hogy oldanátok meg?
Azon gondolkodtam hogy belövök napi 1000 kalóriát vagy 1200 at de lehet ez mar sok ilyen ételekböl...
És megpróbálok keveseket enni...csak félek hogy így nem tudok jol lakni mert kevés adagban is sok a kalória...
Szerintetek? :(
L/23
Szerintem a fogyókúra nem feltétlenül kerül sok pénzbe, az viszont tény, hogy nehezebb és több kreativitást igényel így kialakítani egy egészséges, változatos és személyre szabott étrendet. Több opció is van, amit számításba vehetsz, melyeknél nem számít annyira, hogy tökéletes legyen az étrended. Ott van az időszakos böjtölés (egy nap 8 órás evési ablakod van például csak délelőtt 10 és este 6 között eszel, azon kívül csak víz), az Update (arra alapul, hogy délután nem eszel szénhidrátot, hanem mondjuk zöldséges tojásrántotta az uzsonnád és túró a vacsorád), esetleg a Harcosok étrendje (nap közben csak gyümölcs, este amit akarsz), esetleg a nem vacsorázós-módszer (vacsora és reggeli közt minimum 12, de inkább 14 óra teljen el). Nekem mind a 4 módszerrel sikerült fogynom, és nem kerültek sokba a napi menüim (az más kérdés, hogy életvitelszerűen egyiket sem biztos, hogy tudnám folytatni, az emésztésemnek meg csak az utolsó módszer tett jót). A kalóriaszámolós módszer volt az egyetlen ami sosem működött, mert ha nem a megfelelő ételeket ettem napközben (túl sok gyors szénhidrát), nagyon ingadozott a vércukorszintem, képtelen voltam tartani a keretet, sokszor nem is volt választásom, mert volt, hogy rosszul lettem, annyira leesett a vércukorszintem. Amúgy pedig az is bebizonyosodott az én esetemben, hogy nagyon nem ugyanaz, hogy ugyanannyi kalória szendvicsből/burgonyából vagy joghurtból és gyümölcsből származott, az előbbiektől híztam, utóbbiaktól nem. Minimális szinten mindenképp figyelni kell a makrókra és a minőségre is.
Egyéb ötleteim:
- Gyümölcsökből és zöldségekből keresd a szezonális/leárazott termékeket, tojást olcsóbban lehet nagyobb darabszámban venni, a natúr zabpehely és joghurtból a nagy kiszerelésű is olcsó.
- Egy időben én kiszabtam magamnak, hogy gabonát/keményítőtartalmú zöldséget (burgonya/hüvelyes zöldségek) napi maximum egy vagy két étkezés tartalmazhat, akkor is minél kisebb mennyiségben, ez mindig sokat segített.
- A könnyű/diétás vacsora is fontos lehet a fogyás szempontjából, még ha a többi étkezés nem is volt annyira nagyszerű (például joghurt, vagy túró, vagy ha elég, akkor csak egy gyümölcs).
- A reggelinél is lehet a szendvicsre jobb alternatívát találni, például zabkása, tojásrántotta vagy gyümölcs.
- Ebédre nem kötelező két fogást enni, megeheted ebédre a főételt és meghagyhatod uzsonnára a zöldséglevest/zöldségfőzeléket.
Sok sikert és kitartást kívánok neked!
26N (kb 20 kilót fogytam)
Kenyeret elhagyhatod, esetleg pufirizs helyette, az viszonylag olcsó. De rozs vagy teljeskiőrlésű kenyérből is kapni olcsót pl. aldiban szoktam látni. :) De a pufirizs tényleg olcsó alternatíva és azt bárhol kapsz.
Parizerre szintén olcsó alternatíva a kevésbé minőségi, pl. spar vagy aldi sajátmárkás csirke/pulykasonka. 200 forint magasságában tudsz már venni 1 csomaggal. Cottage Cheese sem drága, az pedig több napra is elég lehet. (Szintén aldiban vettem mindig.)
A zab, ahogy már az előttem szólók is írták - fél kilós kiszerelés 2-300 ft. Sokáig elég. Tudod fahéjjal ízesíteni, vércukorszint stabilizáló hatása van. De gyümölcsöt is tehetsz bele pl.
Chilis bab nem rossz kaja, ha kenyér nélkül eszed! Én darált pulykával szoktam csinálni, fél kg 400-500 ft ami szerintem a sertéssel valahol egy árkategóriában mozog, viszont zsírszegényebb, így kevesebb kalória.
Főzelék sem rossz, főleg, ha kevés rántás kerül csak bele.
Remek fehérjeforrások a hüvelyesek: ebből pl. 1 kg sárgaborsó 200ft. Konzervből szintén lehet nagy kiszerelést találni olcsón, pl. lencsét és babot. Nem csak főzeléknek jó, hanem akár kenyérfeltét vagy zöldségfasírt is készíthető belőlük. (botmixerrel pl. babkrém - tök egészséges, vagy ha dobsz hozzá egy tojást és pici lisztet máris kisütheted zöldségfasírtként pogácsákat formázva).
Szezonális zöldség, gyümölcs is beleférhet időnként de nyilván kevés pénzzel az elsődleges cél a jóllakás. Pár alma mondjuk nem drága és ebben segíthet, vagy a kígyóuborka is jó.
Köretekről kicsit: krumpli alapvetően nem rossz kaja csak sütőben süsd ki és minimális olajat használj hozzá. A rizs olcsó, köretnek is szuper lehet.
Még kefírt, natúr joghurtot lehet jó áron kapni ami szintén beleilleszthető egy fogyókúrás étrendbe. A joghurt édesítővel egész jó édesség.
Remélem tudtam valamit segíteni. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!