Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez már testképzavar? Mit...

Ez már testképzavar? Mit lehetne tenni ellene? Miért nem tudok úgy fogyókúrázni, mint mások?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, 163 cm és 62 kg. Voltam már 74 is, de általában olyan 70 körül mozogtam 16 éves korom óta.

Szeretnék 55 kg lenni, tudom, nem a kiló számít, de kb ennyire lőttem be hogy ezzel lennék csinos. 2018. januártól októberig fogytam 10 kilót, azóta vagyok 62 kg. Jó lassan ment, de legalább tartható volt. Viszont nem vagyok kész ugye, mert szeretnék sokkal vékonyabb lenni, kisebb ruhamérettel rendelkezni (nadrág 38, póló M vagy S most, minimum eggyel kisebbet szeretnék majd hordani).

Viszont sokszor elvész a motivációm, mert egyszerűen nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy mennyi áldozattal jár nekem az, hogy csinos legyek, míg más semmit nem tesz érte és bombanő. Az összes barátnőm (ez 4 lány) szép vékony, pedig mindig olyan ételeket esznek, amit nekem nem szabad, különben hízok, pl. csoki, chips, gyorsétel, rengeteg szénhidrát. Azt hittem, genetika, de rájöttem, hogy nem csak ennyiből áll. Ők egyszerűen csak keveset esznek és beérik ennyivel. Ebédre annyit esznek, amennyit én tízóraira, van, aki 4-kor megebédel, se előtte, se utána nem eszik semmit. Nem direkt csinálják, ennyi az igényük. Úgy érzem, bennem van a hiba, hogy én meg 5x-6x is eszek egy nap. Az az igazság, hogy ugyanakkora adagot eszek meg csirkéből és zöldségből, mint gyorsételből. Reggeli nélkül nem hagyom el a lakást, tízórait és uzsit muszáj vinnem a munkahelyemre, ebédre általában rendelek (fitness menü), vacsi se marad ki. Olyan, mintha egy ufó lennék, hogy nekem ennyit ennem kell, ha a munkahelyemen valamiért nem mehetek akkor ebéd szünetre, amikor éhes vagyok, ideges és frusztrált leszek.

Sokszor megszegem a diétát, pl. most is hozott a húsvéti nyuszi csokit. Alapból kevés csokit eszek, de most 4 napig ettem mindennap. Van, hogy semmi kedvem főzni, inkább KFC-zek egyet. Tudom, ezekről gyorsan le kéne szokni. A mozgásom a futás, pár hónapja súlyzóztam is de arra nagyon nem tudom rávenni magam, pedig az kell a formásításhoz.

Igazából az arcomon kívül nem is látok változást, 70 kilóval is ugyanolyan nagynak látom magam a tükörben, vagy ha a hasamra nézek, mint most. A ruháim nagyok, mások mondják, hogy milyen szépen lefogytam és csinos vagyok, a kilóim is változtak, mégse látom magamon. És ahelyett, hogy éheztetném magam, mint az anorexiások, én inkább többet eszek amitől nyilván még nehezebb lefogyni. Bár a jó hír, hogy október óta nem is híztam, pedig volt, hogy két hétig összevissza ettem.

Rengeteget agyalok ezen, tervezgetek, elveszi az időmet az egész, mégse látok semmi változást... Nagyon szívesen életmódot váltanék teljesen, de az se egyszerű.

2019. ápr. 22. 15:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Bár ezt láttatlanul nem lehet megmondani, a számokból ítélve rendben vagy. A csontsoványság se jó. Amúgy én is van, hogy egy nap egyszer eszek, semmi nem megy le, de fel se. Ez egyénfüggő, te ilyen vagy.
2019. ápr. 22. 15:24
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez ilyen... Van akinek meg kell dolgozni érte, hogy olyan alakja legyen amilyet szeretne, és van aki ehet akármiből akár mennyit nem fog elhízni akkor sem, ha egyébként nem sportol. Ez a genetika. A hízásra való hajlam létező dolog.

De a túlsúly már hozzá nem értés, tájékozatlanság miatt, életmódbeli probléma. Nagyon nehéz, de ha meghozod a végleges döntést, mert már annyira szenvedsz, akkor meg tudod csinálni. Én nemrég kezdtem el. Persze korábban a módszereim is igen rosszak voltak, pl koplalás, kalóriaszámolás, ezekből adódó éhség, falási rohamok, feladás, visszahízás, számtalan jojóeffektus. Még orvosi segítséget is kértem, az egyik valami bogyót javasolt, hogy szedjem és akkor majd lefogyok, a másik meg félretájékoztatott, és olyan diétát javasolt amitől csak éhes voltam, erőtlen, fáradékony, és nem fogytam semmit.

Aztán hoztam egy döntést. Néhány napot azzal töltöttem, hogy elkezdtem a neten olvasgatni, mit is kéne csinálnom. Rátaláltam a megoldásra, kutattam, olvasgattam a témában, videókat is néztem. Szerettem volna előbb megérteni, hogy miért történt ez velem, mit csináltam rosszul, (hisz azt ettem amit szinte minden átlag ember) aztán belevágtam.

Még nagyon az elején vagyok, és nem kis ideig fog tartani amíg lemegy a feleslegem, de elszánt vagyok, mert már nagyon nagyon szenvedtem és rosszul éreztem magam. Meghalni sem szeretnék, félek a cukorbetegségtől is. Minőségibb életet akarok élni. Nem szégyenkezve bemenni egy ruhaüzletbe, jobban érezni magam a bőrömben, könnyebben mozogni, visszaszerezni az egészségemet. Ez elég motivációt ad akkor is amikor a férjem sütit eszik az orrom előtt. :) Eldöntöttem mit akarok, és nem zavar, hogy más mit eszik. Bő másfél hónap alatt kifogytam egy egyébként csípőben teljesen passzoló nadrágomat. Öv nélkül már nem marad rajtam, a bokámon köt ki.:) Egyszerűen megéri beletenni azt a bizonyos munkát, abba amit el akarsz érni. Jobb érzés lesz, és büszkévé fog tenni az, hogy te harcoltál az álmaidért.:)

2019. ápr. 22. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!