Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyit fussak, ha vékonyodni...

Mennyit fussak, ha vékonyodni akarok?

Figyelt kérdés
Ma futottam kb.15 percet,de a végére majd meghaltam.Mostantól kezdve fogok elkezdeni rendszeresen futni.Mennyi ideig fussak,gyorsan/lassan,és elég minden másnap,vagy inkább minden nap?Mindenképp vékonyodni akarok(comb,popsi,vádli)
2010. júl. 4. 22:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Minden nap ne fuss, inkább hetente kétszer-háromszor, és egyelőre csak az időtartatmot növelld.
2010. júl. 4. 22:35
 2/5 anonim válasza:
100%

Érdemes kb. kétnaponta futni, hogy az izmok megfelelően tudjanak regenerálódni.

Ha csinosodni akarsz, figyelj oda az étkezésedre! Futás előtt mindenképpen egyél valami szénhidrát tartalmú kaját, hogy legyen energiád! (Üres gyomorral nem fogod bírni!) Miután hazaértél, fújd ki magad, zuhanyozz le, majd egyél valamit, hogy a kiürült glikogén (szénhidrát) raktárakat pótolni tudd. Egyél pl. egy maréknyi rizset, vagy pufi rizst mellé pedig 1-2 tojás esetleg sovány túró.

Ha valaki azt hiszi, hogy csak a futással fogyni tud majd, az nagyon téved! Szinte minden a kaján múlik! És itt nem csak a kaják típusaira gondolok, hanem arra is, hogy mit mikor kell enni!!!

Sokan úgy fogyóznak, hogy reggel nem esznek egy falatot sem! Lehetséges, hogy le fogynak majd fogyni, mert a szervezet ilyenkor katabolikus állapotba kerül és mivel nincsen számára felhasználható tápanyag ezért a zsírokhoz fog nyúlni AZONBAN a reggel nem étkezés nagyon sok veszélyt rejt magában: leeshet a vércukor szinted, ami nagyon veszélyes lehet, akár a cukorbetegség kialakulásához is vezethet!

Szóval mindenki jól gondolja meg, hogy inkább szépen, lassan, de egészséges lefogy vagy helyette inkább élete végéig szúrni akarja magát...

Üdv :)

2010. júl. 4. 22:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Fussál rövidebb távokat, aztán sétálj. Majd megint fussál. Minden nap többet, és többet. Ha ismerős pályán futsz, akkor az legyen a mérce. Ma eddig futottam, holnap amaddig. Nem kell sokkal többnek lenni csak 20-30 méterrel. De minden nap! Nekem 4 évembe telt. Ma 162/58 vagyok. Nagyon sokat le tudok futni, már nem is mérem. A 7.re direkt gyalog megyek fel. Egyszerűen jólesik.
2010. júl. 4. 22:54
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

Az étkezéssel tisztában vagyok,napi 5x eszem,reggelire bőségesen,sokfélét,és inkább szénhidrátokat,délután már csak fehérjét,sok zöldséget és gyümölcsöt eszem,és sok vizet iszom:)

2010. júl. 5. 08:40
 5/5 anonim ***** válasza:
1 perc futás, 1 perc séta, aztán fokozatosan növeld az arányt. Én is emlékszem rá, amikor nem tudtam negyedórát futni. Aztán egyszer meg tudtam öt órát is megállás nélkül. Fokozatosság.
2010. júl. 5. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!