Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 171 cm vagyok és 73,3kg! ez...

171 cm vagyok és 73,3kg! ez sok vagy ideális?

Figyelt kérdés
mennyi lenne az ideális,hány kg?
2008. nov. 10. 13:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%
61-65 kig között.
2008. nov. 10. 14:04
 2/16 anonim ***** válasza:
25%

Attól függ, hogy oszlik el rajtad a súly, egyébként szerintem ez jó, többféle testtömeg-index számítás létezik, néhány kiló eltéréssel számolják az ideálist, úgyhogy ez nem annyira mérvadó. Szerintem egyébként bármely számítás szerint +10 kiló még elfogadható, mínuszban már nem, furcsa egyébként, de ha eltérsz az ideálistól (nem kórosan, csak valamennyit), akkor a szervezet jobban elfogadja a pluszba eltérést, mint ha mínuszba térsz el.

Keress rá neten, hogy testtömeg index kalkulátor, többfélét is fogsz találni, számítsd ki mindegyikkel, kis eltérés biztos lesz. Egyébként meg nemzetenként is változó, más egy közép-európai, más egy francia, más egy távolkeleti ideális magasság-súly arány.

2008. nov. 10. 14:13
 3/16 anonim ***** válasza:
68%
Az első válaszoló vagyok. Nőre értettem a választ, férfinál ideális a súly, amit írtál.
2008. nov. 10. 14:15
 4/16 A kérdező kommentje:
nö vagyok
2008. nov. 10. 14:17
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
Amúgy nőnél az alkattól nagyban függ, pl. a mellméret, csípőszélesség (ez zsírpárnáktól függetlenül értem, tehát ami a medencecsont méretéből adott), ezek genetikai dolgok. Ha 2 nőt veszünk példának és a 2 közül az egyiknek genetikailag nagyobbak a mellei, és szélesebb a csípője (nagyobb medencecsont) alapból, az valamivel nagyobb súlyt is jelent, ugyanakkor, ha így van eltérés az ideális kalkulációktól, az nem számít túlsúlynak.
2008. nov. 10. 14:20
 6/16 anonim ***** válasza:
54%

Az elsőnek: annyi kiló szerintem kevés lenne.

Mondjuk ez attól is függ, hogy a csontjaid milyenek. Én 180 cm, és 74 kg vagyok (nő). Ha leadnék két kilót, akkor már majdnem anorexiásnak néznék ki....

Szóval ezt nem lehet így megmondani, de az biztos, hogy nem vagy kövér.

2008. nov. 10. 14:36
 7/16 anonim ***** válasza:
73%

Utolsónak: lehet hogy igazad van.

Bár szerintem ha már meghaladja a magasság utolsó két számjegyét a testúly, ott már kezd egy kicsit több felesleg van. Nem azt mondom hogy kövér vagy ilyesmi, csak onnan könnyű a kövérség felé elindulni.

Férfiaknál kb ha egyezik nagyjából úgy a jó.

2008. nov. 10. 14:47
 8/16 anonim ***** válasza:
61%
Ne haragudjatok, de mit dobálóztok itt össze vissza a testtömeg indexszel és hasonlókkal? A BMI egyátalán nem árul el semmit és egyátalán nem mérvadó. Iszonyatos kilengések lehetnek az izomzattól, testalkattól, genetikától, csontozattól és fejlődéstől függően. Marhára nem lehet választ adni erre a kérdésre anélkül, hogy látnánk és megvizsgálnánk a kérdezőt, az izomzatát, a csontozatát és a többi testi adottságait. Ennél jobb válasz nincs erre a kérdésre.
2008. nov. 10. 15:59
 9/16 anonim ***** válasza:
Én nem dobálóztam, de valaki úgy pontozott le, hogy nem olvasta végig és nem gondolta végig, mit írtam. Nem baj, akkor is igazam van :-)
2008. nov. 10. 17:49
 10/16 A kérdező kommentje:

nem:lány

kor:17év

magasság:171cm

súly:73,3kg

mellböség:95cm

derékböség:78cm

csípöböség:98cm

hetente 2x 2 orát tornázok

a melleimmmel meg a hassamal szerintem nem sok a pobléma,csak nagyon széles a xsípöm és nagy a feneke és vastag a combom :S

2008. nov. 10. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!