Milyen étrend és edzés terv kell ahhoz hogy valkinek ilyen teste legyen? (kép a leírásban)
Tudom nekem kéne mégy egy kicsit fogynom kb 5kg-ot. 16 éves lány vagyok és nem tudom hogyan kéne bele kezdeni. Komoly az elhatározásom ez mellett. Légyszives segítsetek.
1. Menj le alacsony testzsír százalékba.
Kell hozzá egészséges étrend kalória deficit (nézz utána neten hogy a te paramétereiddel mennyi kalóriát ehetsz majd ezt váltsd át makróba helyesen (ebben is segít a net)hogy ne izmot veszíts.)
+ eddzél mellette heti 3X súlyzóval és 2 kardiót is rakj be mellé. szép LASSAN add le így azt a zsír mennyiséget amennyi téged zavar.
+ A korodból ítélve kezdő vagy még szóval te a szálkásítás közbe is fel fogsz majd tudni venni egy kis izmot.
2. Ha elérted azt a testzsírszintet amit szeretnél jöhet a tömegelés.
Ugyan úgy egészséges étrend csak itt a kalória bevitelednek szufficit be kell mennie (Makró is változik). Itt ki kell "sakkoznod" hogy mennyi az a kalória bevitel amivel még nem zsírosodsz (csak minimálisan) és mehet az izomtömeg növelése. Edzés mennyiség maradhat.
Mivel nem tudni milyen alakod/alkatod van ezért nem tudni hogy ez a "lökhárító" számodra mennyire elérhető cél de a legjobb eredmény eléréséért egyértelműen sokat kell majd lábaznod és koncentráltan fenékre edzened. Természetesen attól mert még lány vagy a felső testedet se hanyagold el de neked valószínűleg nem az lesz a prioritás.
3. Ha elérted a neked tetsző izommennyiséget és feljött 1 kis felesleg (hisz teljesen tisztán nem lehet "tömegelni") akkor jöhet még egy utolsó szálkásítás ami nem lesz már nehéz ha helyesen csináltad a "tömegelést".
Lényegében nem elérhetetlen ha hajlandó vagy rá időt és pénzt (étel) áldozni. + lemondani a szemét kajákról.
Az hogy ezt mennyi idő alatt lehet elérni az attól is függ hogy most hol tartasz attól is hogy mennyire fogod komolyan venni és attól is hogy milyen géneket örököltél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!