Aggódom, ujra szembe kell néznem az evés zavarommal? 20/l
Figyelt kérdés
158 cm és kb 69 kilo lehetek most. Nagyon régota vannak sulyproblemáim. Áltálános iskola 4 osztályában kezdödhetett. Akkoriban mind a kettö legjobb barátnöm külföldre ment. Valoszinüleg emiatt kezdtem el hizni egy fajta vigasz evés. Egészen 17 éves koromig megállás nélkül hiztam 98 kg ig.2 évvel ezelött diétába kezdtem. Napi 1400 kcal és zsirszegény, zöldségben gyümölcsben gazdag étrend. Lefogytam 65 kilora. Itt abbahagytam a dietát. Még lett volna mit leadnom de már jól éreztem magam a börömben ugyhogy átálltam súlytartóra.2018 novemberig jól is ment viszont aķkor valami történt,elkezdtem olyanokat enni amit dieta alatt nem. Zsiros felvagottak ételek,cukros csokik,sütemények stb. Elöször csak néha néha majd egyre többet.Azt hittem csak jelez a testem hogy egy picit több zsir kéne. De most már aggodom ,elvesztettem a kontrollt kb másfél hónapja falás rohamaim vannak. Van hogy 1 roham alatt csak 1500 kcal de van hogy 4000-6000 kcal át megeszek egyszerre. Konkrétan rosszullétig eszem magam,szinte már hányingerem van de még mindig ennék. Multkor annyira összevissza ettem hogy 1 napig ment a hasam még akkor is faltam.A rohamok után legszivesebben meghánytatnám magam, de nem merem félek ha megteszem nem tudok leállni. A falási rohamok ota 4kg hiztam. Nem akarok tovább hizni, már most is undorom magamtol ha belenézek a tükörbe.Félek hogy kárba fog veszni a 2 évnyi kemény munkám. Lehet hogy a mostani kemény stressz az okozoja. Uj suliba járok ,egy nagy vizsgán vagyok túl. Egész eddig suli mellett dolgoztam is. 7 éve kezelnek bipoláris depresszioval.és decemberben kezdödött egy kisebb depressziós epizod ami jelenleg is tart. Illetve járok stresszkezelö terápiára pár honapja, sokat segit de rengeteg régi sebet felszakitott bennem.Régebben már voltam egyszer bulimiás nagyon nehezen lábaltam ki belöle,akkoriban még orvos nélkül mert nem biztam az orvosomban. Napi 4-5ször hánytam falásrohamok után. A jelenlegi orvosomban bizom de nem tudom hogyan mondjam el neki. Korházba nem akarok menni. De ennek véget kell vetnem de egyedül nem megy. Mi lenne a legjobb amit tehetnék?2019. márc. 11. 18:22
1/5 anonim válasza:
Átérzem ezt a helyzetet! Borzalmas! De hidd el, ha van elég akarat erőd menni fog! Javaslom, hogy keresd fel az orvosod, mert ezt egyedül még nehezebb leküzdeni! Fontos, hogy, ne koplalj! Kérlek! Csak rosszabb lesz. Nyugodtan egyel ami jól esik, mértékkel. Mindenképp eddz hiszen jó formát is ad. Falásrohamaid valószínű pszichés okból vannak és azért is mert nem eszel megfelelően. Egyszer túl keveset egyszer túl sokat. Beszélj az orvosoddal, pszichologusoddal!
Kitartást! <3
2/5 A kérdező kommentje:
Kedves elsö válaszolo! Köszönöm szépen,megerösitettél abban amit gondoltam. Holnap az elsö dolgom lesz idöpontot kérni. Nagyon nehéz lesz de muszáj ezen átlendülnöm. Bármire hajlandó vagyok a gyogyulásért , csak a befekvésre nem . Sajnos voltam eleget már ott. És köszönöm a megértésedet!
2019. márc. 11. 21:34
4/5 A kérdező kommentje:
A mozgás meg van, minimim heti 2x1 óra plusz amikor idöm engedi itthon is edzek ugyhogy a heti 3x1 vagy ha ugy jön össze 4x1 megvan( tánc,biciklizés és erösitő torna). Szeretem csinálni, jo érzés edzeni. Tudom hogy az étrend mellett ez is számit ezt már megtanultam. Ha rendbe szedem az étkezéseim remélem minnél hamarabb visszáll a sulyom a mozgáson nem fog mulni. Sajnos nálam a stressz evés sem mellékes..
2019. márc. 11. 22:24
5/5 anonim válasza:
ja akk jó én is érzelemből zabálok, kb 2700 ról le kéne vinni 2200-ra, én még csak most indultam el az elhízás utján, de elejét akarom venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!