Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ettől az étrendtől fogyhatok?

Ettől az étrendtől fogyhatok?

Figyelt kérdés

Reggeli: tojás kókusz olajon+zöldség vagy zabkása+gyümölcs és protein shake

Tízórai:gyümölcs

ebéd: sült csirkemell+zöldég

tízórai:protein shake+ puffasztott rízs

vacsora: sült csirkemell+zöldég

2019. márc. 3. 18:01
 1/7 anonim ***** válasza:
47%

Összességében véve egész jó étrend.

Mondjuk a puffasztott rizs nem igazán értelmes élelmiszer szerintem, üres szénhidrát, magas a glikémiás indexe, hajlamosíthat vércukorszint-esésre (én legalábbis így jártam vele régebben). Talán inkább almát vagy valami más gyümölcsöt/pár szem magot kéne enned helyette, ezekben némi tápanyag is van.

Napi kétszer csirkemellet enni nem lesz unalmas neked? Ehetnél inkább tojást (azokon a napokon amikor zabkása a reggeli) vagy túrót/mozzarellát zöldséggel. Amúgy nyilvánvaló, hogy csökkentett szénhidrát/emelt fehérjebevitelre törekszel, ez biztosan hasznos lesz. :)

Még egy tanács: ha nagyon megkívánsz egy kis édességet vagy akár valami mást, inkább egyél egy kis adagot belőle és esetleg kicsit kompenzálj (kicsit többet mozogsz, egy másik étkezésnél kicsit kevesebbet eszel), minthogy felrúgd az egész diétát. Én például éveken át próbálkoztam mindenféle drasztikus, resztriktív diétákat betartani, legtöbbször egy napig sem bírtam ki, aztán a "már úgyis minden mindegy"-mentalitás áldozatául esve még 2-3 kiló fel is jött amellé a kb 4 mellé amit leadni készültem. Miután kicsit megengedőbbé váltam magammal és adtam egy esélyt a "talán egy kis csoki nem akadály" meg a "ha már a falat kaparom az éhségtől, akkor még egy banánt megeszek inkább"-féle módszernek, fokozatosan sikerült az összes fölöslegem leadnom és az elért súlyt megtartanom.

Sok sikert kívánok neked! :)

2019. márc. 3. 18:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2019. márc. 3. 19:27
 3/7 anonim válasza:

Nagyon jó.

Bàr a sült csirkemell nem lesz egy kicsit sok?

2019. márc. 3. 19:39
 4/7 anonim ***** válasza:
19%
Nem attól fogysz, ha megeszel valamit, hanem attól, ha nem eszed meg.
2019. márc. 3. 20:31
 5/7 anonim ***** válasza:

inkább úgy mondanám hogy fogyni úgy lehet ha több kalóriát égetsz el mint amennyit beviszel.

Nem kell ilyen retek étrendet összeállitani hanem egyél annyit hogy azért jól lakj és sportolj. aerobik edzést csinálj és súlyzós gyakorlatokat. ezektől fogsz fogyni.

Reggel pedig nem hiszem hogy zsirra vágyna a szervezeted. Könnyű kaja kell neki és cukor. a zabkása valami gyümölccsel pont elegendő. rendbe rakja a koleszterin és a vércukor szinted. az agyad pedig megkapja a cukrot is.

kókusz olaj helyet pedig érdemesebb repceolajat használni.

ha meg már eszel kétszer is csirkemellett akkor tök felesleges protein shaket innod. ha persze súlyzózol akkor megértem. máskülönben felesleges. nem kell a szervezetednek.

2019. márc. 3. 20:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, hogy miből mennyit. A kis csirke + zöldség nem mértékegység.

Lehet beviszel annyi plusz kalóriát, hogy az tömegnövelésre alkalmas.

2019. márc. 3. 22:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Mennyiségtől függ. Napi 20 kilót eszel mindenből, akkor nem fogsz fogyni.
2019. márc. 4. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!