Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehet az hogy valaki...

Hogyan lehet az hogy valaki zsírral fogy?

Figyelt kérdés
Találkoztam egy ismerőssel és teljesen megdöbbentem vagy 20 kilót leadott és tök jól néz most ki és kérdeztem hogy hogy tudok lefogyni és azt mondta hogy zsírral. Ezt egy kicsit nehezen hiszem el hiszen a zsíros ételek hízlalnak ezt mindenki tudja de ő váltig állította hogy zsírral fogyott. Kérdeztem hogy mit evett azt mondta hogy szénhidrátot szinte nem is evett. Nekem kicsit hihetetlen valóban, lehet zsírral fogyni?
2019. febr. 24. 11:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kalóriadeficittel lehet, meg ketózissal ... ezt csinálta az ismerősöd
2019. febr. 24. 11:50
 2/10 A kérdező kommentje:
1. De akkor is zsírt eszik nem? Zsíros ételek pedig hízlalnak
2019. febr. 24. 11:51
 3/10 anonim válasza:
87%
A kalóriatöbblettől hízol,nem magától a zsírtól.
2019. febr. 24. 11:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

ketogén diéta alapja.

tökéletesen működik.

És az a zsír, amit megeszel nem az, ami ott lóg a hasadon/lábadon stb...

2019. febr. 24. 11:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"hiszen a zsíros ételek hízlalnak ezt mindenki tudja "

Akkor olvass már utána, hogy mi az a zsír, szénhidrát, fehérje, kalória és stb. Attól, hogy ide írogatod 10x, hogy a zsíros ételek hizlalnak, még nem lesz igazad.

90% a gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag ételektől hízik el, nem a zsírtól.

Ha szerinted fogyni csak zsírszegény étrenddel lehet, akkor te lemaradtál valahol 1999-ben.

2019. febr. 24. 12:12
 6/10 anonim ***** válasza:
16%
A szénhidrát hízlal nem a zsír. Mondjuk a zsírból is van ami hízlal. Pl a sültkrumpli, pizza, mind hízlaló étel, azért mert bő olajban sül és szénhidrát, de ha kolbászt meg szalonnát eszel egész nap szénhidrát nélkül, nem fogsz elhízni. A ketogén diéta alapja a 70%zsír, 25% fehérje, és 5% szénhidrát.
2019. febr. 24. 12:26
 7/10 anonim ***** válasza:

Sok zsírral csak akkor lehet fogyni, ha mellé nagyon kevés szénhidrátot eszel. Ez általában magával hozza, hogy kevesebb kalóriát fogsz megenni, mint egy átlag, sok gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmazó étrenden, mert a zsír nagyon jól laktat, és rendbehozza a leptinrezisztenciát. Ha alacsony a szénhidrátbeviteled, a vércukor- és inzulinszinted is stabil marad, ritkábban éhezel meg, nincs az a sürgető "azonnal ennem kell valamit" érzésed. Nekem bevált, és sok más embernek is.

Kicsit megtévesztő az a megfogalmazás, hogy zsírral fogyott le. Nyilván nem csak zsírt evett, hanem magasabb zsírtartalmú, alacsony szénhidráttartalmú ételeket, átlagos fehérjemennyiség mellett.

Én nem számoltam a kalóriákat, amikor lefogytam, csak utána kezdtem néha kíváncsiságból számolni a makrókat és a bevitt kalóriát. Bizonyára kevesebb kalóriát vittem be naponta, mint korábban, amikor sok kenyeret, krumplit, rizst és cukrot fogyasztottam, és 2-3 óránként muszáj volt ennem, ha nem akartam rosszul lenni.

2019. febr. 24. 12:34
 8/10 anonim ***** válasza:
81%
a magas zsír+magas szénhidrát EGYSZERRE való fogyasztása hízlal, ill. igen a kalóriatöbblet...én is több zsírt eszek mert az telít el jobban, és fogyok. Nincs olyan, hogy valami hízlaló, a pizza se az, ha benne van a kalóriakeretedben, de tény, hogy nem az az egészséges fogyás.
2019. febr. 24. 13:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia ezt nem tudom honnan vetted hogy a zsír hízlal, hiszen a ketogén diéta is ezen alapszik
2019. febr. 24. 21:20
 10/10 anonim ***** válasza:

Pedig ez így van. Én is ezt a diétát alkalmazom. Ha alacsonyan tartod a szénhidrátbevitelt, mellé megnöveled a zsírt, és a fehérjét, fogyni fogsz éhezés nélkül. Ennyi.

10 kiló mínusznál járok 2,5 hónap alatt. Csak azt sajnálom, hogy nem találtam rá előbb erre a diétára. Amúgy LCHF étrend a neve, én ezt csinálom. A bevitt energiám több mint fele zsír.

Ennek van egy szigorúbb változata is, a ketogén diéta. (én direkt maradtam a szénhidrátszegény változatnál, kellett egy kis mozgástér).De előfordulhat, hogy az ismerősöd a ketogén diétát alkalmazta. Abban a szénhidrát szigorúbb megvonása szükséges, a tápanyagok 5-10%-a származhat szénhidrátból, és ez maximum 50 gramm.

A zsír önmagában NEM hizlal. Akkor hizlal, ha sok szénhidrátot fogyaszt mellé az ember, főként finomított változatban. Fehér lisztes dolgok, cukor.

2019. máj. 12. 02:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!